Πολιτική

Παπαθανάσης: «Και θα γίνουν και θα χορέψουμε στα πανηγύρια»! video

«Και θα κάνουμε πανηγύρια και θα χορέψουμε. Αλλά με προσοχή και χωρίς συνωστισμό» διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. και συνέχισε… καθησυχάζοντας.

«Είμαστε σε μια διαφορετική κανονικότητα, σε ένα διαφορετικό καλοκαίρι και η ατομική ευθύνη είναι επιβεβλημένη ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια επιστροφής στην πανδημία. Τα πανηγύρια λοιπόν θα γίνουν αλλά με τους νέους κανόνες και χωρίς εικόνες συνωστισμού». Αυτές είναι οι σημαντικότερες διευκρινίσεις που έδωσε ο  Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1 μετά τον σάλο που προκλήθηκε για πανηγύρια μόνο με καθήμενους.

Click4more: Κορονοϊός: Επόμενο στάδιο άρσης των μέτρων – Τι άλλαζει από σήμερα σε εστίαση και παραλίες

«Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει πανηγύρι. Όμως αυτό που διανύουμε είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Όπως ήταν διαφορετικό το Πάσχα που γιορτάσαμε φέτος με κλειστές τις εκκλησίες μας» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στην κανονικότητα με τα νέα δεδομένα.

Σ’ αυτή τη νέα κανονικότητα θα πρέπει να προσαρμοστούν και τα πανηγύρια. Θα υπάρχουν λοιπόν τα τραπέζια, αλλά με τις απαιτούμενες αποστάσεις, δεν θα υπάρχει απαγόρευση χορού αλλά θα υπάρχει σύσταση προσοχής.

Βασικότερη η διατήρηση αποστάσεων και η αποφυγή συνωστισμού. Με άλλα λόγια εικόνες όπου χόρευαν πενήντα και εκατό άνθρωποι δεν θα πρέπει να συνοδεύουν αυτό το καλοκαίρι.

«Σαφώς ο κόσμος θα χορέψει αλλά δεν θα πρέπει να έχουμε συνωστισμό. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να περάσουμε στο τέλος της πανδημίας», ανέφερε στη συνέντευξή του ο Υφυπουργός.

Ποιος θα έχει την ευθύνη για την τήρηση των κανόνων;

Οι διοργανωτές, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, έχουν την ευθύνη για την ανάπτυξη και την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων που θα πρέπει να υπακούουν στους κανόνες των αποστάσεων.

Από κει και πέρα η ευθύνη είναι ατομική. «Ο καθένας θα πρέπει να προσέξει ώστε στο χορό να μην υπάρχει συνωστισμός… Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες θα το κάνουν. Θα είναι προσεκτικοί όπως συνέβη μέχρι τώρα. Είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι… Φέτος ας χορέψουμε λιγότεροι. Του χρόνου θα επανέλθουμε στα πανηγύρια που ξέραμε», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Παπαθανάσης (σ.σ. μετά το 09.38)

Πηγή: epiruspost.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης – Εμανουέλ Μακρόν: Τηλεφωνική επικοινωνία για Ιράν και Κύπρο – Συμφώνησαν να βρίσκονται σε συντονισμό
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Κύπρο. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συντονισμό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EPA
Παύλος Μαρινάκης: Στηρίζουμε την αποκλιμάκωση και τη διπλωματία, αλλά παραμένουμε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απορρίπτει τους ισχυρισμούς Κουτσούμπα για drones προς Σούδα, «βγάζει εκτός» Καραμανλή–Σαμαρά από τους «πατριώτες της φακής» και προειδοποιεί για ελέγχους σε καύσιμα και αγορά
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
Ανδρουλάκης: Στήριξη στην Κύπρο, όχι σε στρατιωτική εμπλοκή – Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη για τη στάση του
Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι απολύτως σαφές ότι η λύση βρίσκεται μόνο στις διπλωματικές πρωτοβουλίες, με σεβασμό πάντα στη Διεθνές Δίκαιο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνυμα Μητσοτάκη για εθνική γραμμή εν μέσω πολέμου: Τα «πυρά» προς τον Σαμαρά και τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ
Με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τους πολυεπίπεδους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή, και την Ελλάδα, η κυβέρνηση «ποντάρει» στο αφήγημα της σταθερότητας και της ομαλότητας της χώρας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Επιμένει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ότι πολεμικά drones κατευθύνονταν στην Ελλάδα – «Θέμα ημερών» να γίνουμε στόχος αντιποίνων
«Το Ιράν έχει πει ότι είναι στόχος αντιποίνων όλες οι βάσεις. Είναι θέμα ημερών και όσο εμπλεκόμαστε να γίνουν στόχοι. Οι βάσεις, όχι η Ελλάδα γίνονται στόχος αντιποίνων»
Δημήτρης Κουτσούμπας
139
Ο Δένδιας διαψεύδει τον Κουτσούμπα για τα drones στη Σούδα: Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην αποστολή φρεγατών και αεροσκαφών στη Μεγαλόνησο, στη συμμετοχή της «Κίμων», στις εκτιμήσεις για τη Σούδα και τις τουρκικές αντιδράσεις
Νίκος Δένδιας 7