Πολιτική

ΠΑΠΕΝ: “Επένδυση η προστασία του περιβάλλοντος”

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τσιρώνης τόνισε πώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι επένδυση για την κοινωνία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η αποτελεσματική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, η βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, η προστασία και η αύξηση του δασικού πλούτου, δεν είναι απλά στόχοι μίας φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής, αλλά επένδυση στο μέλλον της χώρας μας. Ένα μέλλον που μπορεί να βασίζεται στο απόλυτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας που έχει την πλουσιότερη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη: στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, που δικαιούμαστε να απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι φιλοξενούμενοί μας”, αναφέρει ο κ. Τσιρώνης.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο αναπληρωτής υπουργός: “η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σηματοδοτεί τα στενά περιθώρια δράσης που αφήνει σε διεθνές επίπεδο ένα μοντέλο βασισμένο στην υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και την κερδοσκοπία”.

“Για την χώρα μας η σημερινή κρίση προτάσσει την ανάγκη να ξαναστήσουμε την οικονομία σε μία νέα βάση με σεβασμό στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά. Το ίδιο απαραίτητη ως επένδυση στο μέλλον, είναι η μετάβαση σε μία βιώσιμη και ανταγωνιστική κυκλική οικονομία ως κυρίαρχο μοντέλο για την μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η μετάβαση σε μια πιο κυκλική οικονομία μπορεί όχι μόνο να προστατέψει το περιβάλλον με τη μείωση της εκμετάλλευσης των πόρων, αλλά ταυτόχρονα να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία. Αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό με την ενεργοποίηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων και τεχνολογιών, καθώς και με τη διευκόλυνση της κοινωνικής οικονομίας”.

Σήμερα, επισημαίνει ο κ. Τσιρώνης, “καλούμαστε να επανεκκινήσουμε την οικονομία, να ζωντανέψουμε την ύπαιθρο, να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγή και την ίδια στιγμή να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί: κράτος – ιδιώτες – πολίτες, μακριά από ιδιοτέλειες και μικροσυμφέροντα”.

Στο μήνυμά του ο κ. Τσιρώνης καταλήγει με τους στίχους του Βασίλη Ανδρεόπουλου, αναφέροντας: Κι΄όπως λέει ο ποιητής: “Αυτόν τον κόσμο τον καλό, τον χιλιομπαλωμένο άλλοι τον είχαν πρώτα σ’ εμάς τον παραδώσανε κι άλλοι τον καρτεράνε”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
17
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 204
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7