Πολιτική

Παραλίγο ξύλο στη Βουλή! – Τραμπουκισμοί από Λαγό, έξαλλος ο Σκουρλέτης

Μια ακόμα τραμπουκική εκτροπή μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής από την Χρυσή Αυγή. Η συνεδρίαση διακόπηκε για δέκα λεπτά. Ο προεδρεύον Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος απείλησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό με αποβολή από την αίθουσα, καθώς αυτός κινήθηκε απειλητικά κατά των βουλευτών του ΚΚΕ! Σύσσωμη αποδοκιμασία από όλα τα κόμματα.

Αφορμή για το νέο απεχθές επεισόδιο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, σστάθηκαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, όταν απαντώντας στον βουλευτή της ΧΑ για την Siemens του είπε «η Siemens δεν ήρθε στην Ελλάδα το 1989 επί συγκυβέρνησης ΚΚΕ και Οικουμενικής Κυβέρνηση. Η Siemens είναι από το 1920 στην Ελλάδα και ήταν χρηματοδότης του ιδεολογικού σας πατέρα, του Χίτλερ…»

Ο αμέσως επόμενος στο βήμα της Ολομέλειας βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, θέλησε με αψύ ύφος να απαντήσει στις αναφορές του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη αντιλέγοντάς του πως «εσείς στο ΚΚΕ είστε το μόνο κόμμα που μιλάτε για ιδεολογικούς αγώνες, χωρίς να δέχεστε έλεγχο στα οικονομικά του…» και όξυνε ακόμα περισσότερο τις προκλήσεις ρωτώντας «σε ποια offshore εταιρία πουλήσατε τον τηλεοπτικό σταθμό 902 που είχε στην κατοχή του το ΚΚΕ;»

Οι αναφορές αυτές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις αποδοκιμασίας των παριστάμενων βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ. Μάλιστα, οι βουλευτές του ΚΚΕ σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και άρχισαν να αποχωρούν ένας-ένας λέγοντας πως «εμείς δεν κάνουμε διάλογο με δολοφόνους… αρκετά…»
Ο βουλευτής της ΧΑ μάλιστα μετά από έντονες λογομαχίες μετακινήθηκε από το βήμα του κοινοβουλίου προς τα αριστερά της αίθουσας και άρχισε να χειρονομεί και να φωνάζει στους βουλευτές του ΚΚΕ.
Οι παρατηρήσεις προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τον προεδρεύοντα Β Άντιπρόεδρο Γιώργο Βαρεμένο, έπεφταν κενό. Μάλιστα ο βουλευτής της ΧΑ τον ειρωνεύτηκε λέγοντας «γιατί θα φωνάξετε τον φρούραρχο για να με αποβάλλει;» για να του απαντήσει ο προεδρεύον «γιατί δεν έχω το δικαίωμα;» Ο κ. Βαρεμένος βλέποντας και εν χορώ την ΚΟ της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν και να βρίζουν τους πάντες… διέκοψε για 10 λεπτά τη συνεδρίαση.
‘Εντονη ήταν και η αντίδραση όχι μόνο των βουλευτών του ΚΚΕ αλλά και όλων των υπολοίπων κομμάτων καθώς επίσης και των υπουργών από τα κυβερνητικά έδρανα, με πρώτο τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη. Ο τελευταίος σηκώθηκε εκνευρισμένος και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε… και ακούστηκε να λέει «αφήστε τον να πάει να πουλήσει προστασία σε κανένα ξενοδοχείο…»

Επεισόδιο με Μανιό

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός μάλιστα αποχωρώντας από το βήμα σταμάτησε μπροστά στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό, ο οποίος του ζήτησε «να βγεις και εσύ και η ΧΑ από την αίθουσα… Δεν σας φοβόμαστε…» Στο σημείο «έφτασε» και ο Ηλίας Κασιδιάρης που μπήκε ανάμεσα στους δύο. Οι βουλευτές της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και Γιάννης Βρούτσης, βλέποντας τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί η κατάσταση λειτούργησαν ως “πυροσβέστες”.


Αίσθηση προκάλεσε μια εικόνα. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος κατά τη διακοπή της συνεδρίασης, ασπάστηκε τον Γιάννη Λαγό, προφανώς… επιβραβεύοντάς τον για ό,τι προηγήθηκε στην Ολομέλεια!
Ο Γιάννης Λαγός επιστρέφοντας στο βήμα της Ολομέλειας, μετά την αναγκαστική διακοπή, έδειξε να αισθάνεται «νικητής» λέγοντας «αφήστε να φύγουν τα τσιράκια του συστήματος…. Φύγετε όλοι. Όταν μιλάει η Χρυσή Αυγή να φεύγετε…. Δεν φοβηθήκαμε τους μασκοφόρους, τους κουκουλοφόρους του συστήματος που μας έβαλαν φυλακή, δεν θα φοβηθούμε και εσάς», αναφορές που προκάλεσαν την καταχειροκρότησή του από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής .
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5