Πολιτική

Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο των Πράσινων

Τη λίστα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου, καθώς και τις προτάσεις τους για μια διαφορετική Ελλάδα, σε μια καλύτερη Ευρώπη, όπως είπαν, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι "ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία", με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν, επίσης, οι Τζώρτζια Βαλαώρα, Μάνος Δασενάκης, Όλγα Θεοδωρικάκου, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Σταύρος Λιβάνιος, Νίκος Λόης, Ναταλία Μποφιλίου, Καμίλο Νόλλας, Νίκος Ρικανιάδης και Γιάννης Φούντης.

Με ένα «νεανικό, αντιπροσωπευτικό ευρωψηφοδέλτιο, με έντονη γυναικεία παρουσία», οι Πράσινοι δίνουν το λόγο, όπως είπαν, στη γενιά που έχει φορτωθεί ένα πολλαπλό χρέος στο σχεδιασμό του μέλλοντος, καθώς καμία απόφαση που αφορά τους νέους δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς συμμετοχή των ίδιων.

Έντονη είναι και η γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο με ποσοστό 43% και βάση τη δέσμευση στις αρχές της ισότητας των φύλων και στην κοινωνία και την πολιτική.

Παράλληλα στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο εκφράζεται, όπως τονίστηκε, ο πλούτος της ελληνικής κοινωνίας και η πολυπολιτισμικότητά της με τη συμμετοχή Έλληνων πολιτών, πολιτών από άλλες χώρες που διαμένουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα, νέοι που έχουν μεταναστεύσει και εργάζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και απόδημοι Έλληνες και Ελληνίδες.

Σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων, όπως επισημάνθηκε, είναι πολίτες που δεν έχουν περάσει από κομματικούς μηχανισμούς, αλλά δεν είναι πολιτικά αδιάφοροι, είναι κοινωνικά δραστήριοι πολίτες με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού και διάθεση να αλλάξουν την πολιτική, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, να ενισχύσουν τη δημοκρατία, την οικολογική δικαιοσύνη, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την ενίσχυση της αλληλεγγύης σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
 

Διαβάστε

Oι άλλοι 11 υποψήφιοι του Ποταμιού – Ανάμεσά τους ο Βασίλης Δοσούλας

Εναλλακτικό αεροδρόμιο, αναβίωση Παναθήναιων και πεζοδρόμηση στο κέντρο της Αθήνας – Το πρόγραμμα του Νικήτα Κακλαμάνη για το δήμο Αθηναίων

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του Γ.Σακελλαρίδη – “Ο Καμίνης ακόλουθος των χειρότερων κυβερνήσεων”

Νεα αποκάλυψη από την Ξάνθη – Όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος DEB!

Χαλκίδα: Εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο ο Κώστας Μπακογιάννης – ”Μπορούμε να αλλάξουμε τη Στερεά”!

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Ν.Δ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τριάντα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων: «Ένα τέτοιο ελικόπτερο δεν πέφτει από τον κακό καιρό, υπάρχουν ντοκουμέντα» λέει ο Νίκος Βλαχάκος
Αν και παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν υπήρξε τουρκική κατάρριψη, επιμένει ότι η πλήρης αλήθεια καλύπτεται από πέπλο σιωπής
Νίκος Βλαχάκος
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έτοιμες οι ΗΠΑ να προμηθεύσουν φυσικό αέριο την ΕΕ μέσω του Κάθετου Διαδρόμου
Η υιοθέτηση από τις Βρυξέλλες της νομοθεσίας RePowerEU, που προβλέπει τον τερματισμό όλων των εισαγωγών από τη Ρωσία έως το φθινόπωρο του 2027, συνιστά -όπως αναφέρει η Αμερικανίδα πρέσβειρα- ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ