Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για Σπαρτιάτες: «Στίγμα για τη δημοκρατία όσα συμβαίνουν στο ακροδεξιό μόρφωμα, να ανασταλεί η χρηματοδότηση»

Το ΠΑΣΟΚ πήρε θέση στο θέμα της θύελλας που έχει ξεσπάσει στους Σπαρτιάτες μίλησε για «στίγμα για την κοινοβουλευτική δημοκρατία», τόνισε ότι πρέπει να «ελεγχθούν άμεσα οι καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα για εκβιασμούς» και την «ευθεία εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη».

«Ένα “κόμμα” με δανεικές ψήφους, ένας πολιτικός “αρχηγός” χωρίς βουλευτές και καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές παρασκηνίου, αν μη τι άλλο, είναι πρωτόγνωρα και άκρως επικίνδυνα φαινόμενα, που πρέπει να ενεργοποιήσουν τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του για τους Σπαρτιάτες.

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «πρέπει άμεσα να ελεγχθούν οι καταγγελίες που ακούστηκαν στη Βουλή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον ίδιο τον «πρόεδρο» των Σπαρτιατών σχετικά με εκβιασμούς που δέχεται για την κρατική χρηματοδότηση και την ευθεία εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στα εσωτερικά του κόμματος με τη χειραγώγηση βουλευτών».

Επίσης ζήτησε να ξεκινήσουν οι ενέργειες για να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος.

«Καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες του δημοκρατικού τόξου να ενεργήσουμε τα δέοντα ώστε να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών, ζήτημα που έχει ήδη κριθεί συνταγματικά από τη νομολογία του ΣτΕ», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

«Από τις πρόσφατες εξελίξεις προκύπτει αναμφίβολα ότι η πραγματική διεύθυνση του κόμματος ασκείται από τον καταδικασμένο και έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη», επισήμαινε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του και κατέληγε: «συνεπώς θα ήταν επικίνδυνο και προσβλητικό για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς τα χρήματα του ελληνικού λαού να αφεθούν να αποτελέσουν αντικείμενο διένεξης και λάφυρο ναζιστικών μορφωμάτων και καταδικασμένων για βαρύτατες εγκληματικές  πράξεις».

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ξεκίνησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα συμβαίνουν στους Σπαρτιάτες , όπου ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας έχει προχωρήσει σε πρωτοφανείς καταγγελίες, κάνοντας λόγο ακόμα και για συμπεριφορές που παραπέμπουν σε greek mafia.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Σύντομα εξαγγελίες για το στεγαστικό μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους, όχι μόνο για ενεργειακή αναβάθμιση
«Το μέτρο το οποίο θα υλοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, η επιστροφή δηλαδή ενός πλήρους ενοικίου σε όλους τους ενοικιαστές μέχρι του ύψους των 800 ευρώ δεν είναι το μόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
Νίκος Ανδρουλάκης κατά Κυριάκου Μητσοτάκη για Άγνωστο Στρατιώτη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι είπε για Τσίπρα και Καρυστιανού
«Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που αξιοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό, διαδήλωνε μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής
Παύλος Πολάκης για Αλέξη Τσίπρα: Δεν υπάρχουν μεσσίες – Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει πρόγραμμα διατυπωμένο στο συνέδριο
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος με την εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία τάχθηκε με ξεκάθαρο υπέρ της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα
Παύλος Πολάκης και Αλέξης Τσίπρας