Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: «Παραπλανητικό προεκλογικό αφήγημα» το μήνυμα του πρωθυπουργού για το τέλος της εποπτείας

Το σημερινό μήνυμα του πρωθυπουργού για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία σχολιάζει, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ενώ βρίσκει παράλληλα την ευκαιρία να αναφερθεί και στην περίοδο των μνημονίων.

«Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν πανηγυρίσει τρεις φορές σε διάστημα δύο μηνών την – προαποφασισμένη από τους δανειστές το 2019 – έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία. Οι διθυραμβικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη για ‘ιστορική μέρα’ και ότι δήθεν ‘ξεπροβάλει, ένας νέος ορίζοντας ανάπτυξης και ευημερίας για όλους’ έχουν αποκλειστικό στόχο να στήσουν ένα παραπλανητικό προεκλογικό αφήγημα», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Αντιθέτως», συνεχίζει, «η καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες αλλά και η πραγματική κατάσταση της οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικές.

– Με τον πληθωρισμό να τρέχει στο 11,3% και να είναι στους επτά υψηλότερους στην Ευρωζώνη.

– Με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην ΕΕ.

– Με τα υπερέσοδα του κράτους από τους έμμεσους φόρους να μην διοχετεύονται σε πολιτικές, που ανακουφίζουν αποτελεσματικά τους πιο ευάλωτους.

– Με τη διαρκή αναβολή της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που ενισχύει τους μεγάλους εισαγωγείς φυσικού αερίου.

– Με την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει πρόσκαιρα τους φόρους σε καύσιμα, ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά.

– Με το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα να είναι το έβδομο χαμηλότερο στην ΕΕ.

– Με τη χώρα να διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο χρέους/ΑΕΠ στην Ευρώπη.

– Με την παραγωγική βάση να εξακολουθεί να είναι σαθρή, καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εμπορευμάτων στο 1ο εξάμηνο 2022, η οποία είναι η υψηλότερη από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν της χώρας, ειδικότερα όπως σημειώνεται, «οι πολίτες αναγνωρίζουν τον αγώνα και την υπεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ εν μέσω μιας ανέτοιμης Ευρώπης να γλιτώσει τη χώρα από το χείλος της χρεοκοπίας εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της διακυβέρνησης Καραμανλή. Καταστροφικά πεπραγμένα τα οποία συγκάλυψαν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν οι αυταπάτες των Ζαππείων και της “κατάργησης των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο”, που οδήγησαν στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. Σήμερα οι πολίτες εμπιστεύονται και πάλι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για λύσεις με κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8