Πολιτική

Πατούλης: Θα κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής παγκόσμιο πρότυπο !

Το σχέδιό του για την Περιφέρεια Αττικής περιέγραψε αναλυτικά ο νεοεκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 10ο Pharma & Health Conference.

Ο κ. Πατούλης – ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών – αναφέρθηκε στη δυναμική της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων, των ευθυνών και των πόρων προς όφελος του ασθενούς και της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα τόνισε τη σημασία της πρόληψης και προαγωγής υγείας του πληθυσμού και την ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα που θα καλύπτουν όλους τους πολίτες.

Ο κ. Πατούλης περιέγραψε συνοπτικά το όραμά του για την Περιφέρεια Αττικής τονίζοντας ότι “σκοπεύουμε να παίξει κυρίαρχο ρόλο και στόχος μας είναι να εξελιχθεί σε Περιφέρεια πρότυπο στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, κάτι που ήδη έχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε με επιτυχία από το 2004, με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων”.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη της επαγρύπνησης των μηχανισμών της Πολιτείας, καθώς και στην καθημερινή ενημέρωση του πολίτη για την αποτροπή επιδημιών που στις σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζονται επιτυχώς, με τη στοχευμένη και αποτελεσματική ενημέρωση υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το «στοίχημα» της κυβέρνησης για Χριστούγεννα με ανοιχτούς δρόμους χωρίς μπλόκα: Τα αιτήματα των αγροτών, ο Τσιάρας και το μήνυμα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή δεν αναμένεται να αναφερθεί στα μέτρα που βάζει η κυβέρνηση στο «τραπέζι» του διαλόγου, καθώς πια αυτό θα το χειριστεί ο Κ. Τσιάρας
Μπλόκο αγροτών
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117