Πολιτική

Παυλόπουλος: Έδωσε συγχαρητήρια στον πατέρα Αντώνιο και την “Κιβωτό του Κόσμου”

Οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε τον άνθρωπο πέρα και έξω από τα σύνορά μας, ανεξάρτητα από τα διακριτικά του χαρακτηριστικά, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό του για τον τηλεμαραθώνιο της "Κιβωτού Του Κόσμου".

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό για την μεγάλη και διαχρονική προσφορά τους και υπογράμμισε ότι η προσφορά αυτή αποκτά τόσο μεγαλύτερη σημασία, όσο αφορά τον άνθρωπο και ιδίως τον νέο άνθρωπο.

“Και όλοι ξέρουμε – ιδίως δε ο πατήρ Αντώνιος και η Κιβωτός – ότι στην εποχή μας ο άνθρωπος χειμάζεται και χειμάζεται δεινώς. Είναι θύμα των οικονομικών ανισοτήτων, της κοινωνικής κρίσης αλλά και θύμα, επίσης και κυρίως, του πολέμου, είναι ο άνθρωπος της προσφυγιάς.

Παυλόπουλος: Πολυσήμαντη προσφορά της Κιβωτού

Αυτό τον άνθρωπο υπερασπίζεται η Κιβωτός και ο πατήρ Αντώνιος και αυτή η προσφορά τους έχει και πολλούς άλλους συμβολισμούς. Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τον πολιτισμό μας, που είναι ανθρωποκεντρικός πολιτισμός.

Εμείς, οι Έλληνες, γνωρίζουμε καλά ότι σύνορα υπάρχουν όταν πρόκειται να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας. Αλλά όταν πρέπει να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο, τον υπερασπιζόμαστε και πέρα και έξω από τα σύνορά μας, ανεξάρτητα από τα διακριτικά του χαρακτηριστικά. Την αλήθεια αυτή την ξέρει καλά η Κιβωτός και ο πατήρ – Αντώνιος”, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή τους, ενώ απευθυνόμενος στον πατέρα Αντώνιο, του ευχήθηκε “καλή δύναμη, για να αντέχει πολλές φορές, όταν χρειάζεται, και τον φθόνο και την διαστροφή της αλήθειας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Θα συνεχίσω να παλεύω, δεν αποφεύγω τις ευθύνες
«Ξέρω ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολλά ακόμα στην πατρίδα μας. Και γι' αυτό θα συνεχίσω να παλεύω. Παίρνω δύναμη από τις στιγμές που όλοι οι Έλληνες νιώσαμε υπερήφανοι»
Από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019
5
Προκόπης Παυλόπουλος: «Με αιφνιδίασε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα – Κρατήσαμε πρακτικά από την σύσκεψη εκτός από ένα σημείο»
Τι είπε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την εισβολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη - Όλα όσα αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Αλέξη Τσίπρα όταν του ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα
Προκόπης Παυλόπουλος
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
7
Στη Λιβύη ο Θάνος Πλεύρης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το «τσουνάμι» μεταναστών: Το «παζάρι» και τα «ανταλλάγματα» για να μειωθούν οι ροές
Η Ελλάδα έγινε ήδη η δεύτερη χώρα μετά την Κύπρο που έχει μεταβάλει τη στάση της απέναντι στα αιτήματα για άσυλο από Σύρους πολίτες
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων 1
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 3
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης