Πολιτική

Παυλόπουλος: Οι εξελίξεις στην Καταλονία θα επηρεάσουν και τα Βαλκάνια

Οι εξελίξεις στην Καταλονία θα έχουν επιπτώσεις στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι κάθε λαός και κάθε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις και πρέπει να εφαρμόζει το ευρωπαϊκό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

“Αν πιστεύουμε στην Ευρώπη πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, γιατί η Ευρώπη δεν είναι ένα φόρουμ επίλυσης διαφορών κατά το δοκούν” τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, από την Σερβία όπου είχε συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσιτς, είπε ότι η Σερβία ενισχύει την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας και έστειλε ήδη σχετική επιστολή στον Ισπανό πρωθυπουργό. Υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να αντιμετωπίζει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά την Καταλονία και το Κόσοβο, τονίζοντας ότι στο θέμα του Κοσόβου η Ευρώπη δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα