Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος για τη διαφήμιση της Adidas στην Ακρόπολη: «Δεν θέλω να φοράω τα προϊόντα τους»

«Προσωπικά, ποτέ πια Adidas», έγραψε σε ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος για το show της αθλητικής εταιρείας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η διαφήμιση – show της Adidas στην Ακρόπολη, όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από τον ιερό βράχο drones τα οποία σχημάτισαν ένα παπούτσια της γνωστής μάρκας. Όπως πολλοί κατέκριναν τη συγκεκριμένη εικόνα μέσω social media, το ίδιο έκανε και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του στα social media άσκησε κριτική στην γνωστή αθλητική εταιρείας δίνοντας το σήμα «ποτέ πια Adidas».

Συγκεκριμένα ανέφερε πως με τη συγκεκριμένη διαφήμιση στην Ακρόπολη έδειξαν πως η Adidas δεν σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό και έτσι δεν θέλει να φοράει τα προϊόντα τους.

«Προσωπικά, ποτέ πια Adidas. Αν δεν ξέρουν να σέβονται τον πολιτισμό μας, δεν θέλω να φοράω τα προϊόντα τους», έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ με δελτίο τύπου, άφησε αιχμές για το υπουργείο Πολιτισμού με φόντο το show της Adidas λέγοντας πως δημιουργούνται ερωτήματα για τον ρόλο και την ευθύνη του ΥΠΠΟ ειδικά μετά την άρνηση γυρισμάτων στον Οσκαρικό Γιώργο Λάνθιμο, στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο

«Η εικόνα ενός γιγαντιαίου αθλητικού παπουτσιού να “πατά” την Ακρόπολη μέσω προβολής με drones, αποτελεί μια ακόμα θλιβερή υπενθύμιση της ανάγκης για ξεκάθαρα θεσμικά όρια και σεβασμό απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

«Η Ακρόπολη, παγκόσμιο σύμβολο του πολιτισμού και της δημοκρατίας, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ουδέτερο φόντο για εμπορικές χρήσεις ή “έξυπνα” διαφημιστικά ευρήματα. Ειδικά όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εν λόγω δράση είτε πραγματοποιήθηκε χωρίς άδεια είτε εκμεταλλεύτηκε θεσμικά κενά και ελλιπή εποπτεία, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο και την ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού.

Η επιλογή του ΥΠΠΟ να αρνηθεί άδεια για τα γυρίσματα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο, καθιστά το ζήτημα ακόμα πιο επιτακτικό. Ποιο είναι τελικά το κριτήριο; Η εμπορική αξία του προϊόντος ή το πολιτιστικό αποτύπωμα του δημιουργού;», αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη τόνισε πως η διαφήμιση της Adidas στην Ακρόπολη έγινε χωρίς άδεια και πως ήδη κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση της αρχαιολογικής νομοθεσίας,

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σάλος για την διαφήμιση της Adidas με drones στην Ακρόπολη - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτει το υπουργείο Πολιτισμού
Το Υπουργείο είναι σε επικοινωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να διερευνηθεί η τήρηση ή μη της διαδικασίας αδειοδότησης της υπερπτήσης drone
Ακρόπολη 3
Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ στέλνουν πρόσκληση στον Μάρκο Ρούμπιο για νέα συνάντηση του σχήματος «3+1»
«Η Ελλάδα είναι πάντοτε πρόθυμη, μέσω πλατφορμών όπως το σχήμα 3+1, να συνεργάζεται με χώρες που μοιράζονται το ίδιο όραμα για την επίτευξη κοινών στόχων» είπε ο Τάσος Χατζηβασιλείου
Ο Μάρκο Ρούμπιο