Πολιτική

Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Βασίλης Σαραντίτης

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Βασίλης Σαραντίτης, δικηγόρος, πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Βασίλης Σαραντίτης το Νοέμβριο του 1938 στη Νεάπολη Λακωνίας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό και το Ασφαλιστικό Δίκαιο στο Λονδίνο.

Ο Βασίλης Σαραντίτης ήταν διαιτητής του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και νομικός σύμβουλος πολλών εφοπλιστών. Το δικηγορικό γραφείο του στον Πειραιά έχει στενές σχέσεις με πολλές βρετανικές και νορβηγικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για ναυτιλιακά θέματα (1981-1982) και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (1982-1983). Το 1985 και τον Ιούνιο του 1989 εκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ και χρημάτισε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (1986), υπουργός Εμπορίου (1986-1987), υπουργός αναπληρωτής Μεταφορών και Επικοινωνιών (1987-1988) και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (1988-1989).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες