Πολιτική

Πέθανε ο Γιάννης Μανώλης

Πέθανε ο Γιάννης Μανώλης, στα 69 του χρόνια. Νέα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του. Διατέλεσε βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ και επί σειρά ετών στέλεχος της ΓΣΕΕ. Σοκ στον πολιτικό και συνδικαλιστικό κόσμο.

Πέθανε ξαφνικά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Αργολίδα και συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ, Γιάννης Μανώλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, σήμερα το πρωί είχε πάει για μπάνιο στην θάλασσα με φίλους του. Ξαφνικά δεν αισθάνθηκε καλά και τους είπε ότι θα φύγει. Λίγη ώρα αργότερα ένας περαστικός τον είδε πεσμένο μπροστά στο αυτοκίνητό του. Κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 08.30 το πρωί αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο εκεί, ήταν ήδη νεκρός. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σημειώνεται ότι δεν έφερε τραύματα και πιθανότατα ο θάνατός του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο Γιάννης Μανώλης ήταν 69 ετών. Διατέλεσε βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας και ήταν επί σειρά ετών στέλεχος της ΓΣΕΕ. Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1950 στο Αραχναίο. Σπούδασε τεχνολόγος-μηχανικός. Από το γάμο του με την Γεωργία Μανώλη-Κοντογεωργίου απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Το 1986 ήταν Ιδρυτικό Μέλος της ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση Ειρήνης) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Το 1995-1997 αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας. Το 1998–2004 μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το 1998 έως το 2004 Γενικός Γραμματέας Γ.Σ.Ε.Ε.

Το 2004 εκλέγεται πρώτος Βουλευτής στο Νομό Αργολίδας με τη Ν.Δ., το ίδιο και το 2007. Το 2012 αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία όπου διετέλεσε και επικεφαλής της γραμματείας Συνδικαλιστικού του κόμματος. Για λίγους μήνες συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από όπου επίσης αποχώρησε. Το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην γενικού γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Γιάννη Μανώλη, εκφράζει η Συνομοσπονδία.

Ο Γιάννης Μανώλης με έντονη συνδικαλιστική δράση επί σειρά ετών, διατέλεσε γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ από τον Μάρτιο του 1998 έως και τον Μάρτιο του 2004. «Ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, αφήνοντας το δικό του στίγμα στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» επισημαίνει η ΓΣΕΕ, η οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Ο καθαρισμός και η συντήρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικά η τροπολογία
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων»
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 13
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει η τροπολογία
Οι αρμοδιότητες της συντήρησης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
12
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν στο Λουξεμβούργο: «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
Σχετική ανάρτηση έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών με μια φωτογραφία από τη συνάντηση - «Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν» είπε νωρίτερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» - Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
Η Ελλάδα προσδοκά να ξεκινήσει μία πρώτη συζήτηση για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών αλλά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η συνδεσιμότητα, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το Μεταναστευτικό και η πολιτική προστασία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» – Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
8
Ασέβεια του Βρετανικού Μουσείου: Παρέθεσε δείπνο στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα – Μικ Τζάγκερ και Νάομι Κάμπελ ανάμεσα στους καλεσμένους
«Τέτοιες ενέργειες είναι προσβλητικές για τα πολιτιστικά αγαθά και θέτουν σε κίνδυνο τα ίδια τα εκθέματα» σχολιάζει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Βρετανικό μουσείο 47