Πολιτική

Πέτσας σε Τσίπρα: Προοδευτική σκουριά δεν υπάρχει – Εξασφαλίζουμε ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση

«Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα και όχι να εφευρίσκει προβλήματα σε κάθε λύση. Τα ανοιχτά σχολεία είναι μέρος της ζωής των παιδιών μας. Και υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε, την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση», τονίζει σε δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

Δίνοντας απάντηση στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ο κ. Πέτσας: «Ο κ. Τσίπρας θέλει κλειστά σχολεία. Αδιαφορεί για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και πνευματική υγεία των μαθητών και στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των πιο ευάλωτων. Κόπτεται δήθεν για τις συνθήκες στις σχολικές αίθουσες, ενώ το κόμμα του οργανώνει συναθροίσεις, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αγνοώντας τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Και ο κ. Πέτσας συμπληρώνει: «Παραπληροφορεί για την ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η οποία χθες δήλωσε:

1ον) ότι είναι νόμιμος καταρχήν ο σκοπός της ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στην πρόσφατη ρύθμιση, και

2ον) ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε συμβουλευθεί την Αρχή πριν τη διαμόρφωση της ρύθμισης και ενσωμάτωσε συγκεκριμένες προτάσεις της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος» και υπογραμμίζει: «Ταυτίζεται με τις πιο συντηρητικές αντιλήψεις τις οποίες μάλιστα θεωρεί «προοδευτικές». Προοδευτική σκουριά δεν υπάρχει.

Αγκαλιάζει τους λίγους συνδικαλιστές και υποτιμά τους πολλούς. Τους δασκάλους των παιδιών μας που απέδειξαν μέσα στην πανδημία, τι τιμή είναι να είσαι δάσκαλος. Είμαστε περήφανοι για αυτούς. Δεν τους κρύβουμε. Τιμάμε το έργο τους στην τάξη για να μην μείνει κανένα παιδί πίσω», καταλήγει ο κ. Πέτσας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 30
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8