Πολιτική

Πιερρακάκης: «Θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την βελτίωση των υπηρεσιών»

«Θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την βελτίωση των υπηρεσιών και να δημιουργούμε νέες πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση του πολίτη» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου με κεντρικό θέμα «Η Ελλάδα κι ο μηχανισμός ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ: Πώς μπορεί το σχέδιο ‘Ελλάδα 2.0’ να μετατρέψει την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία» που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – ΙΟΒΕ.

Όπως τόνισε ο υπουργός, ο σχεδιασμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας υπήρχε και πριν την πανδημία, με την πρόταση της Βίβλου του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ωστόσο η πρόοδος που σημειώθηκε αυτήν την κρίσιμη περίοδο υπήρξε αξιοσημείωτη, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τα 8,8 εκατομμύρια του 2018 έχουμε 150 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές σε ένα εξάμηνο του 2021.

Ο Πιερρακάκης και το… δυσλειτουργικό Δημόσιο

Από την αρχή, στην στρατηγική του υπουργείου ήταν η διαλειτουργικότητα των συστημάτων του δημόσιου τομέα, «για αυτό και είχαμε διάλογο και συνεργασία με σχεδόν όλα τα υπουργεία». Σημείωσε μάλιστα, ότι η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, το gov.gr, εμπλουτίζεται διαρκώς με πρόσφατη την πλατφόρμα σχετικά με την έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων ψηφιακά, καθώς «κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα και βήμα βήμα, προσπαθούμε να προσθέτουμε και μια υπηρεσία». Συνεχίζοντας ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο του σχεδιασμού του υπουργείου βρίσκεται ο πολίτης και πώς θα εξυπηρετηθεί, «καθώς το ζητούμενο της ψηφιακής διακυβέρνησης είναι ο ίδιος πολίτης, αφού σε τελική ανάλυση εκεί που μεγιστοποιείται η σημασία της κι η αξία της».

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο και για τις καινοτομίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως η δημοπρασία του 5G, η δημιουργία του ταμείου ΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και το σύστημα εμβολιασμού. «Είμαστε πλέον έτοιμοι για την 4η βιομηχανική επανάσταση, είχαμε το hardware μας έλειπε το software αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 6
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά