Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης διοχετεύονται σε λίγους και εκλεκτούς του κ. Μητσοτάκη»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε «παρών» στη Βουλή για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αγωνίζονται με κάθε τρόπο, εντός και εκτός συνόρων, για να υπονομεύσουν την ανάπτυξη, τη σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και τη χρηματοδότηση της χώρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός,  επισημαίνοντας ότι τα δύο κόμματα δεν ψήφισαν την πρόσθετη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης που προορίζεται για τη βελτίωση των υποδομών των νοσοκομείων, την ενίσχυση των αγροτών, τα προγράμματα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και άλλα προγράμματα όπως το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

«Όταν η Ν.Δ. αυτή την φορά δια του εκπροσώπου της , Ν. Ρωμανού, επιχειρεί να εκθέσει με τις γνωστές διαστρεβλώσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε σήμερα με αφορμή το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση ψήφισε ‘παρόν’ στην Βουλή για το Ταμείο Ανάκαμψης, ας έχει υπόψη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έκανε παρά το χρέος του προς την κοινωνία», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αυτό διότι, όπως τονίζουν, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στην απένταξη κρίσιμων έργων, που είναι εξαιρετικά επείγον να υλοποιηθούν. Ανάμεσα σε αυτά τα αντιπλημμυρικά και τα έργα ανάταξης του σιδηροδρόμου και της συντήρησης των σηράγγων».

Επίσης, σημειώνουν, «πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και διαφορετικών προτεραιοτήτων, όπως έκανε και στον σιδηρόδρομο, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών και Υποδομών που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήταν μελετημένο, υπογεγραμμένο και εγκεκριμένο από τις υπηρεσίες της Ε.Ε.».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη ότι «από τα 10,6 δισ. ευρώ δανείων που έχουν δοθεί, μόνο το 1,5 δισ. ευρώ έχει πάει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», ενώ «αντιθέτως ενισχύονται επιχειρήσεις που δεν έχουν πραγματική ανάγκη δανειοδότησης».

«Έχουμε δηλαδή σοβαρές ενδείξεις διαπλοκής και πλήρεις αποδείξεις ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, διοχετεύονται σε λίγους και εκλεκτούς του κ. Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα – εκτός των άλλων- η χρήση του Ταμείου να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας», προσθέτουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στο μουσείο της Ακρόπολης» – «Είναι σαν να κόβεις στη μέση τη Μόνα Λίζα» 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη φιλοδοξία του να καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο ποιοτικό τουριστικό προορισμό παγκοσμίως
Συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Victoria Hislop στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reimagine Tourism 2025» που διοργάνωσε η «Καθημερινή» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο «δεύτερος πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα και ο αγαπητός «παππούς του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο «Νέστορας» της Αριστεράς και «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε κομβικό ρόλο ιδιαιτέρως κατά το «καυτό» διάστημα του 2015, τη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και τελικά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 11
Μητσοτάκης: 2 δισ. € τους επόμενους μήνες για στήριξη εισοδήματος - Έκτακτη ενίσχυση για κτηνοτρόφους που έχασαν ζώα από ευλογιά, νέα μέτρα για το στεγαστικό
«Επιλέγω συνειδητά να μη σχολιάσω τίποτα δημόσια απ'όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς» - «Εγώ δεν θα έμπαινα σε πλοίο με καπετάνιο που το έριξε στα βράχια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
240
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9