Πολιτική

Πιλοτικά σε δυο περιοχές της χώρας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στη χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας, προχωράει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2014.

Όπως ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας στην ημερίδα που διοργανώνουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημμένο εισόδημα ξεκινάει με κονδύλια 20 εκατ. Ευρώ που θα προέρχονται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού.

“Στόχος είναι το 2015, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να το διευρύνουμε σε όλη την Ελλάδα ως κοινωνική παρέμβαση πλήρους εφαρμογής”, είπε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι έως το τέλος του έτους θα οριστούν το ύψος και η σχετική διαδικασία χορήγησής του.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η άμεση εφαρμογή του είναι αδήριτη αναγκαιότητα με αναπτυξιακή διάσταση.

“Η χώρα είχε πολλές στρεβλώσεις και αυτές έφεραν τη χώρα κοντά στην κατάρρευση, αλλά χάρη στις θυσίες πολιτών αυτό απετράπη. Η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι κάτι μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή”, κατέληξε ο Υπουργός.

Τι είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί θεσπισμένη νομοθετημένη υποχρέωση (ν.4093/2012) και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανασχεδιασμού των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης της κυβέρνησης για μια βιώσιμη εθνική στρατηγική κοινωνικής ένταξης.

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση θα ορισθούν οι δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραμμα, η βάση υπολογισμού και το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για κάθε άτομο ή οικογένεια, αλλά και οι διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα και καταβολής της παροχής ως διαφοράς μεταξύ του πραγματικού εισοδήματος και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στήριξη της Ελλάδας από τη Μέρκελ

Τα πάνω κάτω στα όρια συνταξιοδότησης – Τέλος οι πρόωρες για χιλιάδες εργαζόμενους και 15 επιπλέον χρόνια στη δουλειά!

Έρχεται τσεκούρι σε επικουρικές και εφάπαξ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να περάσει κρίση σαν αυτή που μας γονάτισε το 2015 – Μερτς: Έχουμε τεράστιο σεβασμό για την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφθηκε την Καγκελαρία μετά την εκλογή Μερτς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρίντριχ Μερτς 22
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 7