Πολιτική

Πίσω ολοταχώς η κυβέρνηση για εισφορές και φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο κύβος ερρίφθη. Οι πολύ υψηλές κρατήσεις για εισφορές και φόρους των ελεύθερων επαγγελματιών ως ποσοστό του εισοδήματος που επιβάλλονται με το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, θα μειωθούν.

Οι αντιδράσεις των επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, σε συνδυασμό με την κριτική και τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr για τα πιο χαμηλά εισοδήματα η επιβάρυνση φόρων και εισφορών θα είναι χαμηλότερες από το 50% του εισοδήματος, ενώ για τα υψηλά το ποσοστό αυτό θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, αλλά πολύ χαμηλότερο από τα τερατώδη 70% και βάλε.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδης συμφώνησαν σύμφωνα με πληροφορίες στα ποσοστά και τώρα ο δεύτερος επεξεργάζεται το νέο σύστημα κοινής αντιμετώπισης φόρων και εισφορών.

Οπως, λένε παράγοντες με γνώση του θέματος το ποσοστό δεν θα είναι ένα κάτω από το 50% και άλλο ένα πάνω από το 50%, αλλά περισσότερα.

Και εξηγούν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός της ύπαρξης κλιμακίων στη φορολογική κλίμακα, τα οποία όπως ήδη πληροφόρησε το newsit.gr θα είναι περισσότερα στη νέα κλίμακα που επεξεργάζεται και θα εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο
Κώστας Μπακογιάννης σε Χάρη Δούκα: «Έλεος πια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιστρέψτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δημάρχου Αθηναίων»
Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά υποστηρίζει ότι το παρατηρητήριο καθημερινότητας καταγράφει καθημερινά αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται να ακούσει
Κώστας Μπακογιάννης 7