Πολιτική

Πιτσιόρλας: Μέσα στο 2019 η πρόταση για την εξυγίανση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Την εκτίμηση ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία υποβολής πρότασης για το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας εισηγούμενος στη Βουλή τροπολογίες για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

«Πιστεύω ότι εντός του έτους θα έχουμε καταθέσει το πρόγραμμα αυτό. Προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαδικασία της εξυγίανσης, καταθέτουμε τις τροπολογίες», είπε ο κ. Πιτσιόρλας και εξήγησε ότι με τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα σε ένα μέρος του προσωπικού που απασχολείται σήμερα – περίπου σε εκατό με εκατόν τέσσερις εργαζόμενους -, που είναι άνω των πενήντα έξι ετών και μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στην επόμενη πενταετία, να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιδότησης της ανεργίας, προκειμένου να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Σε άλλους εκατό περίπου εργαζομένους δίνεται η δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και ενημέρωσε ότι «με το πρόγραμμα εξυγίανσης ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού θα παραμείνει στη βιομηχανία».

Αναφορικά με τις τροπολογίες, ο κ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε ότι «για όλους τους εργαζόμενους που θα υπαχθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εργάζονται τουλάχιστον μία πενταετία στη βιομηχανία. Δεν αφορά, δηλαδή, εργαζόμενους που μπορεί να μπήκαν τώρα. Προϋπόθεση, λοιπόν, η ηλικία άνω των πενήντα έξι ετών για το συνταξιοδοτικό καθεστώς και για τους υπόλοιπους δυνατότητα μεταφοράς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13