Πολιτική

Πλακιωτάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας

Στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου εξαιτίας των συνεχόμενων αφίξεων μεταναστών αναφέρθηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Είμαστε αποφασισμένοι να φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας με οποιονδήποτε τρόπο και οποιονδήποτε μέσο δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος έφθασε στη Χίο από την Μυτιλήνη, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και επισκέφθηκε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

«Το Λιμενικό Σώμα, χρόνια τώρα, υπερβάλλει εαυτόν, δίνει αγώνες με ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ενισχύουμε τις δυνάμεις του και είμαστε αποφασισμένοι να φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας στον μέγιστο βαθμό» ανέφερε ο υπουργός.

«Ήδη κι εδώ στη Χίο ενισχύουμε τις δυνάμεις του Λιμενικού με περισσότερα επιχειρησιακά μέσα, περισσότερο προσωπικό και περισσότερες περιπολίες

Με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης υπογραμμίζοντας ότι «το Λιμενικό Σώμα για χρόνια υπερβάλλει εαυτό, δίνει αγώνες με ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αυτή τη φορά θα υπερασπίσει με οποιονδήποτε τρόπο και οποιονδήποτε μέσο τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας»

«Είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε και αν απαιτηθεί θα ενισχύσουμε περαιτέρω επιχειρησιακές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος με περισσότερο προσωπικό και θα καταβάλλουμε κάθε δύναμη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα φαινόμενα των επόμενων ωρών», ανέφερε από την Χίο ο υπουργός Ναυτιλίας.

Αύριο ο υπουργός Ναυτιλίας θα μεταβεί στη Σάμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μετωπική» στη Βουλή για την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν σβήνονται τα ονόματα θυμάτων των Τεμπών, αλλά δεν θα επιτραπεί να γραφούν ξανά
Με την ψήφιση της τροπολογίας σήμερα, περνά πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η συντήρηση, η φροντίδα και η ανάδειξη του Μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 61
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη – «Μπορεί ένας νόμος να μην μας αρέσει γιατί είναι σκληρός αλλά η εφαρμογή των νόμων είναι για όλους»
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
14
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 16,5% για τη ΝΔ – Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εκφράσει καλύτερα την Κεντροαριστερά
Το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, οι πολίτες θεωρούν ότι έχει η ακρίβεια ενώ ακολουθούν τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτος ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
104
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Ο καθαρισμός και η συντήρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικά η τροπολογία
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων»
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 19