Πολιτική

Πλεύρης για το δυστύχημα νότια της Κρήτης: «Εάν ήταν σκάφος του λιμενικού τώρα θα φώναζαν κόμματα της αριστεράς και ΜΚΟ»

«Αυτό ακριβως καταδεικνύει τη στοχοποίηση που υφίστανται όσοι προστατεύουν τα σύνορα της πατρίδας μας»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε με ανάρτησή του στα social media, ότι το πλοίο που προσέγγισε τη λέμβο των μεταναστών στο σημείο του δυστυχήματος, 20 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης, ήταν εμπορικό σκάφος.

«Εάν ήταν σκάφος του λιμενικού τώρα θα φώναζαν κόμματα της αριστεράς και ΜΚΟ για δήθεν έγκλημα του λιμενικού και της ελληνικής πολιτείας. Τώρα ούτε ανακοίνωση. Αυτό ακριβως καταδεικνύει τη στοχοποίηση που υφίστανται όσοι προστατεύουν τα σύνορα της πατρίδας μας, πράγμα που ενοχλεί αλληλέγγυους και λοιπούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Στην πλήρη ανάρτησή του περιέγραψε σύντομα το περιστατικό ως θανατηφόρο δυστύχημα νότια της Κρήτης και επανέλαβε ότι το πλοίο που προσέγγισε ήταν εμπορικό, υπογραμμίζοντας τις επικρίσεις του προς όσους, όπως είπε, στοχοποιούν τις δυνάμεις που φρουρούν τα σύνορα.

Η ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου:

«Το τριήμερο που πέρασε είχαμε δυστυχώς ένα θανατηφόρο δυστύχημα νότια της Κρήτης με νεκρούς μετανάστες. Το πλοίο που προσέγγισε τη λέμβο των μεταναστών, όταν συνέβη το δυστύχημα, ήταν εμπορικό σκάφος. Εάν ήταν σκάφος του λιμενικού τώρα θα φώναζαν κόμματα της αριστεράς και ΜΚΟ για δήθεν έγκλημα του λιμενικού και της ελληνικής πολιτείας. Τωρα ούτε ανακοίνωση. Αυτό ακριβως καταδεικνύει τη στοχοποίηση που υφίστανται όσοι προστατεύουν τα σύνορα της Πατρίδας μας, πράγμα που ενοχλεί αλληλέγγυους και λοιπούς».

Οι έρευνες στους Καλούς Λιμένες Κρήτης μετά το ναυάγιο με τους μετανάστες συνεχίζονται με το Λιμενικό να έχει στα χέρια του βίντεο από τη στιγμή που βυθίζεται η ξύλινη βάρκα.

Στο βίντεο που έχει στα χέρια του Λιμενικό έχει καταγραφεί καρέ καρέ η τραγωδία με τους μετανάστες που χάνονται στα νερά του Κρητικού πελάγους.

Τρεις άνθρωποι κατάφεραν να ανέβουν στο φορτηγό πλοίο και να σωθούν. Οι υπόλοιποι, κινούμενοι μαζικά προς τη μία πλευρά, ανατρέπουν τη βάρκα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, η θάλασσα κατάπιε δεκάδες ανθρώπους. Τουλάχιστον τέσσερις έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά. 

Είκοσι άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τη θάλασσα. Ωστόσο, πάνω από 20 αγνοούνται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ξεκαθαρίζει για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο ο πηγαίος κώδικας που θα αναπτυχθεί
Θα αναπτυχθεί ειδικός ελληνικός πηγαίος κώδικας με μεταφορά ισραηλινής τεχνογνωσίας - «Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή προσθήκες θα παραμείνουν υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο»
Barak, θόλος, Ισραήλ 24
Παππάς για απουσία Πολάκη από τη ΔΕΘ: «Μην αναζητάτε φουρτούνες εκεί όπου υπάρχει μπουνάτσα» – «Το σκαρί του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ γερό»
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος απαντά στα σενάρια για τον βουλευτή Χανίων - «Δεν χαμηλώνει ο πήχης των φιλοδοξιών» - Η Novartis και η πρόκληση προς την Ντόρα Μπακογιάννη
Πολάκης και Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Σταθερότητα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση υποχωρητικότητα ούτε ανοχή σε τετελεσμένα
Το μήνυμα του πρωθυπουργού μετά την τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου – «Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μπορεί να επιτυγχάνεται με διάλογο» – Γάζα, Κυπριακό, ναυσιπλοΐα και ενέργεια στην ατζέντα - Θερμή υποδοχή στο Ελ Αλαμέιν
Χριστοδουλίδης, Αλ Σίσι και Μητσοτάκης
26