Πολιτική

“Πλησιάζει η Δευτέρα Παρουσία για την Ελλάδα” – Εφιαλτικά σενάρια για αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων

- Bloomberg: Στο τέλος της εβδομάδας η Ελλάδα χρειάζεται 1,5 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις
- 1,3 δισ. ευρώ έκαναν “φτερά” από τις τράπεζες λέει εμπιστευτική πηγή του πρακτορείου
- Διαψεύδουν οι εταίροι την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι πλησιάζει η συμφωνία

Βαρύγδουπος μεν ο τίτλος του πρακτορείου Bloomberg, ενδεικτικός ωστόσο της άποψης των ξένων μέσων για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Πλησιάζει η ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας για την Ελλάδα, λέει στο άρθρο του πρακτορείο εξηγώντας ότι η χώρα πρέπει μέσα στην εβδομάδα να βρει 1,5 δισ. ευρώ για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Την ίδια ώρα όπως λέει στο Bloomberg πηγή που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει δημοσίως, αναφέρει ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποσύρει από τις τράπεζες 1,3 δισ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο παρά την αισιοδοξία του Α. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ, αλλά και παρά τις δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη μετά το Eurogroup της Ρίγα οι εταίροι της χώρας δεν έχουν την ίδια άποψη για την πιθανότητα μιας συμφωνίας και μάλιστα άμεσα.

“ Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκφράσει την πεποίθηση ότι μια συμφωνία είναι κοντά, θέση που αντικρούουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι ζητούν συγκεκριμένα βήματα” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

“Η Ελλάδα θα αναζητήσει τρόπους να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να πληρώσει συνταξιούχους και εργαζόμενους αυτήν την εβδομάδα, δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισαν την περασμένη Παρασκευή ότι δεν θα καταβληθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια αν δεν τηρηθούν οι όροι του προγράμματος διάσωσης” γράφει το πρακτορείο που κάνει αναφορά και στο ενδεχόμενο δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων δήμων και άλλων δημοσίων φορέων.

Πηγή Bloomberg

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 1
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3