Πολιτική

“Πόλεμος” υπουργείου Οικονομικών – “Βήματος” για Eurogroup και εκλογές

Το “Βήμα” με ανάρτησή του στην διαδικτυακή του έκδοση απάντησε στη διάψευση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του για τα όσα διημείφθησαν στο Eurogroup μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των ομολόγων του.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απείλησε με εκλογές στην περίπτωση που η κυβέρνηση πιεστεί να πάρει νέα μέτρα.

«Το ”Βήμα” επιμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματος. Βασίζεται σε περισσότερες από μια πηγές με παρουσία στη συνεδρίαση του Eurogroup. Πολιτικές σκοπιμότητες υπηρετεί ο κ. Τσακαλώτος, όχι ”Το Βήμα”. Ακόμη και μετά τη δημοσίευσή του το άρθρο περιγράφεται από πηγή των Βρυξελλών ως «το πιο ακριβές» για όσα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα».

Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο NewsIt, διέψευδαν το ρεπορτάζ του Βήματος. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: “Μια φαντασιακή συνομιλία μεταξύ του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου και ομολόγων του στο Eurogroup, περί εκλογών, δημοσιεύει σήμερα το Βήμα – φυσικά με πληροφόρηση από… πολλές “έγκυρες πηγές”!

Κατανοούμε την προσπάθεια της εφημερίδας να προετοιμάσει κάποιο “Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας”, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια… Ως διάψευση τους παραπέμπουμε στην ταινία “Η άφιξη” (σ.σ ταινία που αφορά άφιξη εξωγήινων στη γη), που προβάλλεται αυτές τις ημέρες.

Και συνεχίζουν οι ίδιες πηγές “Η εφημερίδα, ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε, τηρεί απαρέγκλιτα την αρχή “μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία (;) ιστορία”!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ψημένους τριτοκοσμικούς εργάτες που αντέχουν περισσότερο από τους λευκούς»
Αμέσως από το πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής όπου ήταν καλεσμένος σημειώθηκαν αντιδράσεις, με ορισμένους να λένε πως «κανείς άνθρωπος δεν είναι τριτοκοσμικός»
Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
«Παραπάνω από επίκαιρες οι δηλώσεις Καραμανλή για τις επιθέσεις στον θεσμό της Δικαιοσύνης» λένε στην κυβέρνηση
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης ότι «αν αποβεί άκαρπη η αποκατάσταση του σεβασμού και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς οδεύουμε προς μείζονα θεσμική κρίση»
Μέγαρο Μαξίμου 5
Νίκη Κεραμέως – Δημήτρης Κουτσούμπας: Κόντρα στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο – «Πώς σας την έφεραν έτσι οι συνεργάτες σας» – «Έχετε απύθμενο θράσος»
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο, μεταξύ της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως και του γενικού...
Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή
6