Πολιτική

Πολιτικές ευθύνες για τις ΜΚΟ βλέπει ο Βενιζέλος – Ζητεί να τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται

Την υπόθεση με την απάτη - μαμούθ σε βάρος του Δημοσίου με βιτρίνα ΜΚΟ σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ζητώντας να τεθούν σε αργία όσοι κρατικοί υπάλληλοι εμπλέκονται.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε στο Βελιγράδι με δημοσιογράφους, λίγο προτού αναχωρήσει για την Ποντγκόριτσα, σχολίασε την υπόθεση με την απάτη- μαμούθ, με βιτρίνα ΜΚΟ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, για την οποία κατηγορούνται ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων υπουργείων, την περίοδο 2000-2004, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και, μάλιστα, σε θέσεις- κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή.

“Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες”

«Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος από σήμερα έως και την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, πραγματοποιεί επίσκεψη στις πρωτεύουσες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλύψεις της Λιάνας Κανέλλη στο ΣΚΑΪ: “Μόνο ο Α. Λοβέρδος είχε καταλάβει την απάτη με τις ΜΚΟ” – Ο Γ. Παπανδρέου “έπινε ουισκάκι”

“Καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα η στοχοποίηση Παπανδρέου”

Βίος και πολιτεία του… ναρκαλιευτή – Μεζονέτες, εξοχικά και πολυκατοικίες έγιναν οι… νάρκες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο προσκήνιο η δημιουργία συντονιστικού οργάνου τομεαρχών στο ΠΑΣΟΚ - Οι κινήσεις Ανδρουλάκη και ο ρόλος Σκανδαλίδη
Σήμερα αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  μία ευρεία σύσκεψη  υπό την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος
O Νίκος Ανδρουλάκης 1
«Όχι» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συνάντηση για την προανακριτική
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να απευθυνθεί ξανά στους τέσσερεις πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στην Ελληνική Λύση και την Νίκη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης