Πολιτική

Ποτάμι: Η δημόσια υγεία είναι σε κώμα

Ευθύνες στη κυβέρνηση «για τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΣΥ», καταλογίζει το Ποτάμι με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την ίδια αναποτελεσματική πολιτική των προκατόχων της με κομματικούς διορισμούς στις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία. 

«Η δημόσια υγεία είναι σε κώμα. Η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της για τεκτονικές αλλαγές διαχειρίζεται και δεν επιλύει τα προβλήματα», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επερώτηση, την οποία υπογράφουν 10 βουλευτές του κόμματος.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι «το Ποτάμι έχει ήδη καταθέσει δέσμη προτάσεων για αναδιοργάνωση του ΕΣΥ πάνω στους άξονες, «αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα, μετρήσιμοι στόχοι και διαφάνεια, αξιοκρατική διοίκηση, δημοκρατικός προγραμματισμός υπηρεσιών υγείας» και στη βάση «ενός Υγειονομικού Χάρτη πραγματικών αναγκών, με στροφή στην πρόληψη, ενισχυμένα ΤΕΠ, με απόλυτη μηχανοργάνωση και διασφάλιση των προϋποθέσεων ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε – Οι διάλογοι προκαλούν οργή»
«Όποιος αποδεδειγμένα έλαβε ευρωπαϊκούς πόρους που δεν δικαιούται θα κληθεί να τους επιστρέψει» - «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε πρακτικές που παραπέμπουν σε συναλλαγές για λίγους σταυρούς»
Κυριάκος Μητσοτάκης 162
Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στους Πλεύρη, Θεοχάρη, Ανδριανό και Δερμεντζόπουλο – Το ταξίδι στα Χανιά που δεν έγινε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμεινε στην Αθήνα μέχρι να επιλέξει τα νέα πρόσωπα και να διευθετήσει όλες τις νέες αλλαγές - Το κρίσιμο νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό
Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης 60