Πολιτική

Πόθεν Έσχες: Νεα παράταση για Σταθάκη…

Νέα παράταση για την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, πήρε και η υπόθεση των «προβληματικών» δηλώσεων πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη που φέρεται αρχικά να είχε παραλείψει να δηλώσει κάποιες τραπεζικές του καταθέσεις και κάποια οικογενειακά ακίνητα.

Οι ορκωτοί λογιστές έχουν, όπως έγινε γνωστό, έχουν συντάξει ήδη κάποιο πόρισμα με όλα τα στοιχεία που έχουν λάβει από τις τράπεζες και τα παραστατικά που έχει προσκομίσει και ο υπουργός και το έχουν υποβάλλει στα μέλη της Επιτροπής.
Επειδή όμως, τα στοιχεία αυτά είναι πάρα πολλά, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να δοθεί ένας εύλογος χρόνος προκειμένου να μελετηθούν και θα επανέλθουν σε επόμενη συνεδρίαση.

Υπόθεση Σταύρου Ψυχάρη

Για τον έλεγχο των πόθεν έσχες του εκδότη – δημοσιογράφου Σταύρου Ψυχάρη που έχει στην κατοχή της η Επιτροπή και αφορούν τα έτη 2002, 2008 έως και 2015 αποφάσισε να του ζητηθούν να προσκομίσει τα τραπεζικά, χρηματιστηριακά παραστατικά, οι δανειακές του συμβάσεις και ο τρόπος εξυπηρέτησης και όλα τα συναφή στοιχεία καθώς είχε εγγράψει μεν κάποια στοιχεία αλλά δεν είχε επισυνάψει και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.
Σε ότι αφορά τις δηλώσεις των ετών 2003- 2007 για τα οποία δεν βρέθηκαν στην αρμόδια τότε Επιτροπή υποβολή των πόθεν έσχες, αυτή η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στον εισαγγελέα για εξετάσει το θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
40
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 41