Πολιτική

Προανακριτική για Τέμπη: Δήλωσε κώλυμα και αντικαταστάθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεώργιος Κωτσός

Όπως φέρεται να εξήγησε, πρόσωπο από το στενό οικογενειακό του κύκλο ήταν ανάμεσα στα 57 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη

Αντικαταστάθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Κωτσός από τακτικό μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο «γαλάζιος» βουλευτής Καρδίτσας επικαλέστηκε προσωπικό κώλυμα, λόγω πιέσεων που του ασκήθηκαν από το οικείο του περιβάλλον.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποιήθηκε σήμερα (12.03.2025) το βράδυ ότι ο βουλευτής του κόμματος, Γεώργιος Κωτσός θα αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ως τακτικό μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το όνομα του κ. Κωτσού είχε συμπεριληφθεί στην αρχική επιστολή που είχε αποστείλει η ΚΟ της ΝΔ στον Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη για τους 14 βουλευτές που ορίζονται ως τακτικά μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής εκ μέρους του κόμματος της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κωτσός επικαλέστηκε προσωπικό κώλυμα για τη συμμετοχή στις εργασίες της Επιτροπής, καθώς όπως φέρεται να εξήγησε, πρόσωπο από το στενό οικογενειακό του κύκλο ήταν ανάμεσα στα 57 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Το αίτημά του έγινε αποδεκτό και έτσι από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας έγινε γνωστό ότι ο κ. Κωτσός θα αντικατασταθεί στην Επιτροπή από τον βουλευτή του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του κυβερνώντος κόμματος, Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Τα 14 μέλη της Προκαταρτικής Επιτροπής από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι (με αλφαβητική σειρά) οι:

Γεώργιος Βρεττάκος, Αγγελική Δεληκάρη, Αθανάσιος Ζεμπίλης, Παναγής Καππάτος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, Μαρία Κεφάλα, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Νεοκλής Κρητικός, Περικλής Μαντάς, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, Τζίνα – Θωμαΐς Οικονόμου, Σταύρος Παπασωτηρίου και Ασημίνα Σκόνδρα.

Λίγη ώρα νωρίτερα από την Πλεύση Ελευθερίας έγινε γνωστό ότι τακτικό μέλος της Επιτροπής ορίσθηκε η Ελένη Καραγεωργοπούλου, η οποία ήταν και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που είχε συσταθεί για τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331