Πολιτική

Πρόεδρος βουλής Αλβανίας: Μας συμφέρει μια ισχυρή Ελλάδα

Την ανάγκη να προστατευτεί η προοπτική των ελληνοαλβανικών σχέσεων από τις εθνικιστικές φωνές, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μέτα εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια στιγμή πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής βελτίωσης.
   «Η επίσκεψή σας γίνεται σε μια ιδιαίτερη στιγμή για τις σχέσεις των δυο χωρών, οι οποίες στο διάβα της ιστορίας είχαν και εντάσεις, πάντοτε όμως ήταν σχέσεις συμβίωσης και αυτό πρέπει να το προστατεύσουμε» δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Κυρίως, πρέπει να προστατεύσουμε την προοπτική της κοινής γειτονίας από τις εθνικιστικές φωνές, που πάντοτε θέλουν να δημιουργούν προβλήματα τα οποία πάντοτε πληρώνουν οι λαοί. Θέλω να σας συγχαρώ γιατί, κατά καιρούς, έχετε βρεθεί απέναντι σ΄αυτές τις φωνές. Εκπροσωπείτε το κοινοβούλιο της χώρας σας, τον πιο δημοκρατικό θεσμό. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Σας καλωσορίζω και θέλω να ευχηθώ, η επίσκεψή σας να αποβεί εποικοδομητική και οι εξελίξεις στην Αλβανία το επόμενο διάστημα να αναδείξουν τη δημοκρατία και τη βούληση του αλβανικού λαού προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα».
   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί επισκέπτεται τη χώρα μας «σε μια θετική στιγμή πολιτικής σταθερότητας και βελτίωσης των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών» όπως είπε και πρόσθεσε: «η μοίρα των δύο λαών μας είναι συνδεδεμένη όσο ποτέ άλλοτε, έχουμε επωφεληθεί τα μέγιστα από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της προόδου μετά τη δεκαετία του ’90. Έχουμε όμως αισθανθεί και εμείς τις συνέπειες της πρόσφατης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα σας. Είναι προς το συμφέρον μας, να υπάρχει μια Ελλάδα όσο πιο ισχυρή γίνεται» τόνισε ο κ. Μέτα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση της Ελλάδας για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και για την αμέριστη συμπαράσταση που είχε επιδείξει η ελληνική προεδρία για την προοπτικής της ενταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
   «Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, οι λαοί μας έχουν συμβιώσει και έχουν περάσει μαζί πολλές δυσκολίες» κατέληξε ο Ιλίρ Μέτα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 12
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 83
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11