Πολιτική

Προειδοποίηση Μοσκοβισί: Πρέπει να πάρετε σκληρές αποφάσεις έως το τέλος του 2015

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επέμεινε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στις Βρυξέλλες ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «ως το τέλος της χρονιάς» από την κυβέρνηση της Ελλάδας και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.

«Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, που αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη.

«Από τον Ιούλιο εργαζόμαστε μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας αναμφίβολα χωρίς προηγούμενο ανάμεσα σε μια ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την έναρξη της ελληνικής κρίσης» χρέους, σημείωσε πάντως με ικανοποίηση ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι εύκολα, υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα, υπάρχουν προκλήσεις (…), αλλά διαπιστώνω μια αμοιβαία βούληση να εργαστούμε μαζί», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος επέμεινε ότι πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που ζητούν οι πιστωτές πριν εκταμιευθεί το ποσό των 2 δισεκ. ευρώ που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση.

«Το προαπαιτούμενο είναι να ληφθούν τα μέτρα», πρόσθεσε ο Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική διότι θα δοθούν «διευκρινήσεις ως προς αυτό» από την Αθήνα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 1