Πολιτική

Πρωτοβουλία Ραγκούση για την ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ

Το κείμενο-πλαίσιο αυτό θα τεθεί σε διαβούλευση δημόσια και διαδικτυακά, από την ερχόμενη Πέμπτη στην ιστοσελίδα www.proxorame.gr.

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση “Ρεύματος Ανανέωσης” εντός του ΠΑΣΟΚ εκδήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης, αναρτώντας στην προσωπική του ιστοσελίδα κείμενο που περιλαμβάνει προτάσεις για την “ανανέωση” του ΠΑΣΟΚ, καθώς και για σειρά οικονομικών, αναπτυξιακών και πολιτικών θεμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν εκδηλώθηκε νωρίτερα, αλλά σήμερα, παραπέμποντας στην πάγια θέση του ότι πριν από κάθε συζήτηση για τα θέματα της παράταξης, προηγείται η ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης.

Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνει αφενός ότι η πρωτοβουλία του αυτή συνειδητά εκδηλώνεται μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών υποψηφιοτήτων, “ώστε να αποφευχθεί κάθε συσχετισμός με επιλογές προσώπων, κάθε εμπλοκή με υπολογισμούς εσωκομματικών φιλοδοξιών” και, αφετέρου, για να συμβάλει όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, “όχι μόνο στο μέλλον, αλλά και στις άμεσες και επείγουσες προκλήσεις για μια ριζοσπαστική ανανέωση της δημοκρατικής παράταξης, αλλά και του πολιτικού συστήματος”.

“Θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, για να γράψουμε τη νέα ληξιαρχική πράξη γέννησης που αυτή έχει ανάγκη, με ένα τέτοιο Ρεύμα Ανανέωσης”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο και συνεχίζει: “Πρέπει να εργαστούμε για μια νέα ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, που θεμελιώνεται στις αλήθειες, στους κανόνες, στις προτεραιότητες που μοιραζόμαστε και η οποία μπορεί να εκφράσει μια νέα πλειοψηφία”.

Επιπλέον, επισημαίνεται η αναγκαιότητα για ένα “θετικό σοκ ανανέωσης τώρα” και τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι “απαιτείται μια αποφασιστική, δραστική και θεσμοθετημένη ανανέωση, με αυστηρό περιορισμό θητειών, που θα δώσει επιτέλους χώρο σε όσους μπορούν να προσφέρουν και παρακολουθούν επί δεκαετίες αποκλεισμένοι τους ίδιους και τους ίδιους να καταλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης και εξουσίας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένταση στη Βουλή μεταξύ Καιρίδη και Βελόπουλου: «Είστε πρόβλημα αντεθνικό και ανθελληνικό» - Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την τραγωδία στη Χίο
Αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης της μάχης κατά των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, λέει η κυβέρνηση
Κυριάκος Μητσοτάκης 16
Πλεύρης για μεταναστευτικό: Σκληρότερη γραμμή κατά διακινητών, φυλάκιση ή επαναπατρισμός για όσους απορρίπτεται το άσυλο
«Αν δεν ψηφίσετε αυτές τις διατάξεις, τότε με συγχωρείτε, δεν είστε με το λιμενικό, είστε με τους διακινητές» δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου
Θάνος Πλεύρης