Πολιτική

Κατατέθηκε η τροπολογία για την απεργία – Τι αλλάζει στην προκήρυξή της

Κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (04.12.2017) η τροπολογία που φέρνει αλλαγές στην κήρυξη απεργίας.

Σε αυτήν προβλέπεται πως για να προκηρύξει απεργία ένα πρωτοβάθμιο σωματείο (επιχειρησιακό), θα πρέπει στην συνέλευση που θα αποφασιστεί, να συμμετέχει το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Πράγμα που σημαίνει πως πλέον τα Διοικητικά Συμβούλια δεν μπορούν πλέον να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, εκτός και αν το προβλέπει το καταστατικό.

Σε περίπτωση που η προσέλευση στην συνέλευση δεν είναι αυτή προβλέπεται, τότε θα πρέπει να γίνει νέα σε 15 ημέρες με απαιτούμενη τη συμμετοχή του 1/3 των μελών.

Αν όχι, τότε πρέπει να γίνει πάλι νέα συνέλευση με το 1/4 των μελών και αν όχι πάλι, το 1/5

Η τροπολογία περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο για το… διάστημα, και συγκεκριμένα για τους δορυφόρους.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πέτρο Μολυβιάτη: «Ένας άξιος Έλληνας περνά στην ιστορία»
«Υπηρέτησε και το δημόσιο ήθος με τη διακριτική παρουσία του, τους χαμηλούς τόνους και το ενωτικό του πνεύμα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην ΥΠΕΞ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πέτρο Μολυβιάτη