Πολιτική

«Ψήφος» Μητσοτάκη στο εμβόλιο της Johnson & Johnson – Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του

«Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον και να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στις επόμενες παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων» ανέφερε κατά την παρέμβασή του στο «Europe 2021» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια, που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σημαντικά τα εμβόλια που έρχονται» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέχισε λέγοντας πως «για παράδειγμα θα πρέπει να έχουμε επαρκείς δόσεις από αυτό της johnson & johnson. Είναι σημαντικό γιατί πρόκειται για μία δόση, μπορεί να αποθηκευτεί πιο εύκολα και πιθανώς ο εμβολιασμός να μπορεί να γίνεται και στα φαρμακεία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε την διαδικασία εμβολιασμού».

«Δεν θα απαγόρευται σε κανέναν να ταξιδεύει»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να ξεκινήσει τώρα η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς ωστόσο να είναι αυτό η απαραίτητη προϋπόθεση για τις μετακινήσεις.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αφαιρεί την αναγκαιότητα του τεστ κατά τις μετακινήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του.

«Να το ξεκαθαρίσω και πάλι: όλοι θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν, απλά θα διευκολύνονται όσοι έχουν εμβολιαστεί. Συμφωνώ ότι τώρα δεν είναι η ώρα να λάβουμε μία απόφαση, αλλά τώρα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση», συμπλήρωσε.

«Θα θέλαμε περισσότερη στήριξη από την Ευρώπη»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στα Ελληνο-τουρκικά, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «Η Ελλάδα επιζητά να επιλύσει τη μόνη διαφορά της με την Τουρκία, δηλαδή τον καθορισμό των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών».

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «Δεν είμαι, όμως αφελής, θέλω να διαπιστώσω συνέπεια από την πλευρά της Τουρκίας. Σε γενικές γραμμές το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση, δεν σας κρύβω ότι ορισμένες φορές θα επιθυμούσα μεγαλύτερη στήριξη. Η απειλή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα πρέπει να είναι αξιόπιστη, ειδάλλως δεν θα λειτουργήσει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ισχυροποιηθεί γεωπολιτικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης