Πολιτική

“Πυρά” Τουρκίας κατά Δένδια: Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια – Δεν “πιάνουν” οι απειλές

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.  

Ο Ακσόι χαρακτηρίζει αβάσιμες τις δηλώσεις Δένδια, τονίζοντας πως: “Οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι για αυτό ευθύνεται η Τουρκία έχει ως στόχο να παραπλανήσει το κοινό”. Στη συνέχεια κάνει αναφορά στα Βαρώσια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”.

Click4more: Δένδιας: Η Τουρκία καλείται να αποδείξει ότι επιδιώκει ειλικρινά τον διάλογο

Ο Ακσόι επαναλαμβάνει ότι “οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα λειτουργήσουν” και κατηγορεί την Ελλάδα για έλλειψη ειλικρίνειας, καθώς “η Ελλάδα, αφενός, λέει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί μας, και από την άλλη συνεχίζει να εμπλέκεται σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση”.

Στο τέλος της ανακοίνωσης, ο Ακσόι αναφέρεται στην τουρκική NAVTEX που ανακοινώθηκε για την 28η Οκτωβρίου ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο, υποστηρίζοντας πως αποτελεί “απάντηση” στην ελληνική NAVTEX για τις 29 Οκτωβρίου (σ.σ. Γιορτή της Δημοκρατίας στην Τουρκία), που παραβιάζει τη συμφωνία του 1988.   

Η συμφωνία που υπογράφηκε στη Βουλιαγμένη στις 27 Μαΐου 1988 μεταξύ των -τότε υπουργών Εξωτερικών- Κάρολου Παπούλια και Μεσούτ Γιλμάζ προβλέπει μεταξύ άλλων την αποφυγή στρατιωτικών ασκήσεων σε ημέρες εθνικών και θρησκευτικών γιορτών. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 13
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32