Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Σακελλαρίδης στο ONline: “Κανένα capital control – ‘Εσφαλε ο Στουρνάρας”

Σακελλαρίδης στο ONline: “Κανένα capital control – ‘Εσφαλε ο Στουρνάρας”

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην τηλεοπτική εκπομπή ONline ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη.

Το πλέον “καυτό” ζήτημα της επικαιρότητας, που δεν είναι άλλο από την διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους, που έχει προέκταση στις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που ενδέχεται να έρθουν, τέθηκε στο πλατό της εκπομπής ONline του mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την Όλγα Τρέμη.

Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραγκούνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν σαφής και… καθησυχαστικός όσον αφορά στο ενδεχόμενο των capital controls.

Δεν υπάρχει περίπτωση για capital controls. Οι καταθέσεις είναι εγγυημένες” δήλωσε κατηγορηματικά.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για την οποία τόνισε πως αποτελεί “ανάσα” τόσο για τους πολίτες, όσο και για τα ταμεία του κράτους, την ώρα που ο Κώστας Καραγκούνης απαντούσε ότι “όταν φέραμε τις 100 δόσεις ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις ψήφισε”.

“Ρυθμίζονται ήδη οφειλές της τάξης των 5 δισ. ευρώ. Είναι ένα μέτρο που έχει αποδώσει σε επίπεδο εσόδων”, δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο φορολογικό κομμάτι.

“Δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ για τον οποίο δίνουμε σκληρή μάχη για να μην περάσει το 23%. Αυξάνεται η φορολογία στις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Έχουμε φόρους με μία λογική να πληρώσουν περισσότερους φόρους αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη δυνατότητα. Δεν θα παρουμε χρήματα από τον κόσμο που έχει… στεγνώσει”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Καραγκούνης από την πλευρά του άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, κάνοντας αναφορές στο ενδεχόμενο της ρήξης: “Ρήξη σημαίνει χρεοκοπία. Σημαίνει να χάσεις το 50% του ΑΕΠ σου σε λίγες μέρες” δήλωσε συγκεκριμένα, ενώ ακόμη τόνισε για το… περιβόητο e-mail Χαρδούβελη πως “η μόνη φορολογική επιβάρυνση στο mail Χαρδούβελη ήταν η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6% στο 13%”.

“Φάκελος Στουρνάρας”

Σχετικά με τον… “πόλεμο” που ξέσπασε σήμερα μεταξύ της Προέδρου της Βουλής και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης “κάλυψε” την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αυτό ήταν βέβαια αναμενόμενο, αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κινούνταν στην ρητορική της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Υπάρχει σφάλμα του κ. Στουρνάρα κατά την άποψή μας. Υπερέβη τον ρόλο του. Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει το δικαίωμα να πράξει όπως επιθυμεί. Συμφωνώ μαζί της στην κριτική της“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στην συνέχεια τόνισε τα εξής: “Ο κ. Στουρνάρας οφείλει στις διατυπώσεις του να είναι πιο προσεκτικός. Οφείλει να διασφαλίζει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Τον εμπιστευόμαστε στο βαθμό που επιτελεί καλά τον ρόλο του”.

Τέλος, συμπλήρωσε πως “ο κ. Στουρνάρας είναι ο διοικητής της ΤτΕ. Ξεχνάμε το γεγονός ότι ήταν και πρόσφατα υπουργός Οικονομικών”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε