Πολιτική

Σακελλαροπούλου για Μονή της Χώρας: Ακόμα μία πρόκληση της Τουρκίας

H μετατρoπή και της Μονής της Χώρας σε τζαμί αποτελεί ακόμη μια πρόκληση της τουρκικής ηγεσίας, μετά την Αγία Σοφία, αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Kατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Μετά την Αγία Σοφία, η τουρκική ηγεσία προχωρά σε μία ακόμη πρόκληση, μετατρέποντας σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας, ενέργεια που προσβάλλει τον χαρακτήρα ενός ακόμη μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και πλήττει τον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο», αναφέρει η κα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο twitter.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης. Πρόκειται για την Μονή της Αγίας Σωτήρος εν τη Χώρα στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι γνωστή για τα υπέροχα ψηφιδωτά και λειτουργεί ως μουσείο. Η απόφαση είχε ληφθεί πέρυσι από δικαστήριο, ωστόσο δεν είχε εφαρμοστεί.

Σήμερα (21.08.2020), όμως, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως που σημαίνει ότι ο Ερντογάν βάζει μπρος για την υλοποίησή της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι