Πολιτική

Σακελλαροπούλου για Μονή της Χώρας: Ακόμα μία πρόκληση της Τουρκίας

H μετατρoπή και της Μονής της Χώρας σε τζαμί αποτελεί ακόμη μια πρόκληση της τουρκικής ηγεσίας, μετά την Αγία Σοφία, αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Kατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Μετά την Αγία Σοφία, η τουρκική ηγεσία προχωρά σε μία ακόμη πρόκληση, μετατρέποντας σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας, ενέργεια που προσβάλλει τον χαρακτήρα ενός ακόμη μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και πλήττει τον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο», αναφέρει η κα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο twitter.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης. Πρόκειται για την Μονή της Αγίας Σωτήρος εν τη Χώρα στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι γνωστή για τα υπέροχα ψηφιδωτά και λειτουργεί ως μουσείο. Η απόφαση είχε ληφθεί πέρυσι από δικαστήριο, ωστόσο δεν είχε εφαρμοστεί.

Σήμερα (21.08.2020), όμως, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως που σημαίνει ότι ο Ερντογάν βάζει μπρος για την υλοποίησή της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα χωρίς χαμηλές τιμές ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο ζήτημα της ανάληψης κοινών ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για έργα άμυνας που αφορούν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα: Ο Φάμελλος ανοίγει τα χαρτιά του – Πολάκης, Παππάς, Δούρου, Αλεξιάδης έτοιμοι για μάχη
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα το οποίο θα αριθμεί πάνω από τριάντα προσωπικότητες
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ 6
Εισηγήσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη για αλλαγή τακτικής στις συνεργασίες με φόντο το κόμμα Τσίπρα
Παράγοντες που ο Νίκος Ανδρουλάκης εμπιστεύεται θεωρούν ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να μην βρει πρόσφορο έδαφος για τα σχέδιά του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας
Η στάση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι ειρωνείες Γεωργιάδη και οι κινήσεις Χρυσοχοΐδη - Πρώτο κρας τεστ η 28η Οκτωβρίου
Κι ενώ στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν ότι τα όποια εσωκομματικά «σύννεφα» έχουν «διαλυθεί», μια δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε πηγαδάκι στη Βουλή, δημιούργησε νέες «αναταράξεις»
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 8