Πολιτική

Σαμαράς: Ελπίδα ότι θα υπάρχει σύντομα συμφωνία με τους εταίρους

«Κριτήριο της κάθε κίνησής μας είναι να διασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλαδας στην Ευρώπη και το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Εξερχόμενος από το κτίριο της Επιτροπής, ο Α. Σαμαράς δήλωσε σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων ότι «ο Ζ. Κ. Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει πάσει θυσία να βρεθεί συμφωνία με τους εταίρους. Όπως είπε, «ο χρόνος στενεύει πολύ επικίνδυνα» και κάθε μέρα που περνάει είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ψυχολογία των πολιτών και της αγοράς. Πόσθεσε, δε, ότι πρέπει να σταματήσει η πορεία προς την ύφεση της οικονομίας.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και εκπροσώπων των θεσμών που διεξάγεται το τελευταίο πενταήμερο στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο Brussels Group, ο Α. Σαμαράς εκτίμησε ότι υπάρχει «κινητικότητα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

Εξάλλου, όσον αφορά τα 1,9 δις ευρώ σε SMPs (κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα), ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και δικαιωματικά πρέπει να της επιστραφούν.

Σημειώνεται ότι Α. Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες με αφορμή την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται σήμερα στο ινστιτούτο Βίλφριντ Μάρτενς στην πόλη Λουβέν. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΕΛΚ ο Α. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες.

Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσούτσιας: Ο Μητσοτάκης επιλέγει να μην ακούει Σαμαρά και Καραμανλή – Καλώς ήρθε στον δρόμο της λογικής, τώρα είναι drill baby drill
Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κάνει λόγο για «αμηχανία» του Μαξίμου και επιμένει ότι επίμαχες διατυπώσεις της σύμβασης με την Chevron «υιοθετούν το τουρκικό αφήγημα», επισημαίνοντας την ανάγκη επανεξέτασης των όρων πριν την κύρωσή της
Μητσοτάκης, Σαμαράς και Καραμανλής
Νίκος Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Ήττα της ΝΔ η απόφαση της δικαιοσύνης – Προ ημερησίας και εξεταστική ζητεί το ΠΑΣΟΚ
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Predator
Νίκος Ανδρουλάκης 31
Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όχι» της πλειοψηφίας σε παράταση εργασιών
Η αντιπολίτευση ζήτησε συνέχιση με κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων και κλήση νέων, επικαλούμενη τις έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας - Λαζαρίδης: «Δεν θα συντηρήσουμε τη σκανδαλολογία»
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ
Νίκος Ανδρουλάκης για Predator: «Ήττα του παρακράτους» η απόφαση του δικαστηρίου – Έκτακτη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για δικαίωση της μηνυτήριας αναφοράς του (Ιούλιος 2022), ασκεί κριτική στο Μαξίμου και στους δικαστικούς χειρισμούς και ζητεί από τον πρωθυπουργό εντολή στην ΕΥΠ για εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ
Νίκος Ανδρουλάκης 12
Επίθεση Μητσοτάκη σε Σαμαρά: «Eπαγγελματίες ανησυχούντες» όσοι ζουν με ηττοπαθή μανία καταδίωξης
«Ας μην ταράζονται κάποιοι επαγγελματίες ανησυχούντες και ας μην αναζητούν τάχα παγίδες στις ρήτρες των συμφωνιών» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο
υπουργικό συμβούλιο
85