Πολιτική

Σαμαράς: Ελπίδα ότι θα υπάρχει σύντομα συμφωνία με τους εταίρους

«Κριτήριο της κάθε κίνησής μας είναι να διασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλαδας στην Ευρώπη και το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Εξερχόμενος από το κτίριο της Επιτροπής, ο Α. Σαμαράς δήλωσε σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων ότι «ο Ζ. Κ. Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει πάσει θυσία να βρεθεί συμφωνία με τους εταίρους. Όπως είπε, «ο χρόνος στενεύει πολύ επικίνδυνα» και κάθε μέρα που περνάει είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ψυχολογία των πολιτών και της αγοράς. Πόσθεσε, δε, ότι πρέπει να σταματήσει η πορεία προς την ύφεση της οικονομίας.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και εκπροσώπων των θεσμών που διεξάγεται το τελευταίο πενταήμερο στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο Brussels Group, ο Α. Σαμαράς εκτίμησε ότι υπάρχει «κινητικότητα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

Εξάλλου, όσον αφορά τα 1,9 δις ευρώ σε SMPs (κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα), ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και δικαιωματικά πρέπει να της επιστραφούν.

Σημειώνεται ότι Α. Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες με αφορμή την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται σήμερα στο ινστιτούτο Βίλφριντ Μάρτενς στην πόλη Λουβέν. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΕΛΚ ο Α. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες.

Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Πείτε μας αν μιλούσε ο Ανδρουλάκης με τον Χατζηδάκη» – «Πολιτική αλητεία, ανακαλέστε τα ψεύδη»
«Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «παζάρια το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει» και αυτό «ας το χωνέψει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
Νίκςο Ανδρουλάκης 21
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης