Πολιτική

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Πιερρακάκη – Γουίλμπορ Ρος [pics]

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, η οποία διήρκησε 45 λεπτά.

Αμέσως μετά, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Είχαμε σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να δεχτούμε στο υπουργείο Ψηφιακή Διακυβέρνησης τον κ. Γουίλμπορ Ρος, τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Συζητήσαμε εκτενώς μαζί του για θέματα που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας και οι συνεργάτες μου κι εγώ είχαμε την ευκαιρία να του παρουσιάσουμε το σχέδιό μας».

Όπως επισήμανε ο υπουργός, «μιλήσαμε επίσης για θέματα που έχουν να κάνουν με το αναδυόμενο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας των νεοφυών επιχειρήσεων, των start ups, και για τις προοπτικές που αυτό ανοίγει, την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με τις ΗΠΑ, καθώς και για την εθνική μας στρατηγική στον χώρο των τηλεπικοινωνιών».pierakakis

“Οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικός εταίρος”

Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι «αποτελεί δεδομένο για εμάς ότι οι ΗΠΑ είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός εταίρος για όλες αυτές τις συζητήσεις και προσβλέπουμε σε περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας μαζί τους».

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών «σε συνάρτηση με το σύνολο των πολιτικών και των κινήσεων που θα κάνουμε σαν υπουργείο», όπως είπε.

Όσον αφορά την ΔΕΘ, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι το υπουργείο θα έχει παρουσία στη Θεσσαλονίκη και, όπως είπε, «θα είμαστε εκεί σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης κι οι συνεργάτες μου κι εγώ θα είμαστε εκεί όλο το Σαββατοκύριακο».pierakakis

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221