Πολιτική

“Σφάζονται” ξανά στη Νέα Δημοκρατία – Ο Παπαμιμίκος θέλει εκείνος να είναι πρόεδρος

Στη Νέα Δημοκρατία η λέξη "εμφύλιος" δεν μπορεί να χαρακτηρίσει επαρκώς το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς μετά την παραίτηση Μεϊμαράκη και Παπαμιμίκου, τώρα αρχίζει και νέος πόλεμος για το κατά πόσο ο κ. Μεϊμαράκης μπορούσε να ορίσει μεταβατικό πρόεδρο.

Η απόφαση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να ορίσει τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Πλακιωτάκη στη θέση του μεταβατικού προέδρου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ξανά στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιο είναι όμως το παρασκήνιο της νεάς κόντρας

Μετά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Παπαμιμίκος εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες και δήλωσε πως κωλύεται να προεδρεύει στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ που θα κρίνει ποιά εταιρεία θα αναλάβει τις εκλογές.

Μόλις άκουσαν τα περί κωλύματος του κ. Παπαμιμίκου τα μέλη της εφορευτικής Επιτροπής ξαφνιάζονται και προτείνουν το μέλος της Επιτροπής ο κ. Κόκκαλης να συγκεντρώσει υπογραφές για να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του κ. Παπαμιμίκου για να τον διώξουν από το κόμμα.

Μόλις ενημερώθηκε ο κ. Παπαμιμίκος για το παρασκήνιο αυτό, κατέβηκε στα γραφεία της ΚΕΦΕ και εξηγεί στα μέλη της Επιτροπής πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί γιατί δεν το ορίζει το καταστατικό, κάτι που όντως ισχύει.

Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν πως ο κ. Παπαμιμίκος έσπευσε να δηλώσει ότι κωλύεται να προεδρεύει της ΚΕΦΕ για ένα και μοναδικό λόγο. Διότι επιθυμεί να προεδρεύει της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπαμικό να είναι ιδιαίτερα θυμωμένος με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που όρισε μεταβατικό πρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη.

Αξιζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το καταστατικό ο μεταβατικός πρόεδρος δεν μπορεί να ορίσει άλλο μεταβατικό πρόεδρο. Ωστόσο, η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη υποστηρίζει πως δεν ήταν μεταβατικός πρόεδρος, αλλά εξελέγη από την πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και άρα ήταν κανονικός πρόεδρος που είχε το δικαίωμα να ορίσει μεταβατικό πρόεδρο.

Την ίδια ώρα, που εξελίσσονται όλα αυτά τα ευτράπελα στη Λεωφόρο Συγγρού, έξω από τη Βουλη, πολλά είναι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δηλώνουν πως ο κ. Μεϊμαράκης ως μεταβατικός πρόεδρος δεν μπορούσε να ορίσει τον κ. Πλακιωτάκη στη θέση του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 10
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 17
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ