Πολιτική

Σημαντικά τετ-α-τετ του Γ. Κουμουτσάκου στις ΗΠΑ

Ο τομέαρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος θα παραβρεθεί και σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα και αύριο στην Ουάσινγκτον.

To απόγευμα (τοπική ώρα) είναι προσκεκλημένος στην ετήσια εκδήλωση που γίνεται στον Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Νωρίτερα, θα παρακαθίσει σε γεύμα που παρατίθεται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Το πρωί ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον κ. Michael Carpenter, Διευθυντή του Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement. Ο κ Carpenter θεωρείται “δεξί χέρι” του Τζο Μπάιντεν ο οποίος φαίνεται θα διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ για τους Δημοκρατικούς. Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα διαπιστώθηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον για την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και συμφωνήθηκε να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας. Πραγματοποιήθηκε μια συνολική συζήτηση μίας ώρας, μεταξύ άλλων για τις θέσεις και τις απόψεις εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ, τις διατλαντικές σχέσεις, τη στάση της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τις προοπτικές της ΕΕ και τις προκλήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων. Ο κ. Κουμουτσάκος μετέφερε τις σταθερές θέσεις της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αύριο το πρωί, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του κ. Κουμουτσάκου με αξιωματούχους του State Department αρμόδιους για την περιοχή της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε και τις αναρτήσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου στο Twitter, μόλις έφτασε στην Ουάσιγκτον:

 

https://twitter.com/GKoumoutsakos/status/1107593795435143168

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 11
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού
«Ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών»
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού 16
Η Ελλάδα αναλαμβάνει από την Πρωτομαγιά την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Οι 6 προτεραιότητες
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας προεδρίας της, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ισχυρό διπλωματικό της αποτύπωμα
Οι σημαίες της Ελλάδας και του ΟΗΕ