Πολιτική

Κοντονής: Ορθά δόθηκε απονομή χάριτος στον καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών

Απάντηση στα δημοσιεύματα που αφορούν σε απονομή χάριτος σε καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών δίνει, με δήλωση του, ο Υπουργός, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Αναλυτικά, ο κ.Κοντονής αναφερεται στη διαδικασία που ακολουθείται για την απονομή χάρης και επισημανει οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση υπάρχει «εκτεταμενη παραπληροφόρηση».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Πρώτον, για να γίνει δεκτή αίτηση Χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προηγείται γνωμοδότηση του κατηγορήσαντος εισαγγελέα, του υπηρεσιακού εισηγητή, του ειδικού εισηγητή και απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων, το οποίο συγκροτείται από επτά μέλη με πλειοψηφία δικαστικούς λειτουργούς. Ακολουθεί πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο.

Δεύτερον, η συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία υπάρχει εκτεταμένη παραπληροφόρηση αφορά κατοχή και πώληση ακατέργαστης κάνναβης κατά το έτος 2008 από καταδικασθέντα σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Σημειωτέον ότι το αδίκημα αυτό είχε τελεστεί από τον καταδικασθέντα σε ηλικία 23 ετών και έκτοτε δεν είχε τελέσει κανένα άλλο αδίκημα.

Συνεπώς, ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής Χάριτος συναίνεσαν προς τούτο για την άρση των συνεπειών από την ποινή που του είχε επιβληθεί. Η εσκεμμένη παραπληροφόρηση, η ανθρωποφαγία και η δημιουργία εντυπώσεων μέσω φαιδρών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων πρέπει να λάβει επιτέλους τέλος. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που προβαίνω σε δήλωση για την αποκατάσταση της αλήθειας και καλώ όλους να προστατεύσουν μια αδιάβλητη διαδικασία και πάνω από όλα το κύρος του θεσμού του Πρόεδρου της Δημοκρατίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 35
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 7
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της πλήρους συμμόρφωσης με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη