Πολιτική

Σκληρή απάντηση Τσίπρα στη Bild

Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  σε πρόσφατο δημοσίευμα της Bild που άφηνε σαφείς υπαινιγμούς για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του με την τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα η ηλεκτρονικής έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ, σε δημοσίευμά της ανέφερε πως η ριζοσπαστική αριστερά στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την τρομοκρατία.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «9.84» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις… Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις σαν αυτές που είδαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Μπιλντ που ανέφερε προχθές, ότι ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία, έλεγε, ριζοσπαστική αριστερά είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία».

Επίσης τόνισε πως τέτοιου είδους επιθέσεις, είναι επιθέσεις λάσπης που δε θα μείνουν αναπάντητες και πρόσθεσε ότι «θα λογοδοτήσουν όσοι επιτίθενται με αυτό τον τρόπο». Στην ερώτηση πώς ακριβώς θα απαντήσει, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα απαντήσουμε και στο θεσμικό και στο νομικό και στο πολιτικό πεδίο, με κάθε τρόπο, διότι ξέρουμε ότι αυτή η επίθεση θα ενταθεί».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη οτι στόχος αυτού του ετοιμόρροπου πολιτικού συστήματος είναι να οδηγήσει τους πολίτες στις εκλογές με κυρίαρχο δίλημμα μην ψηφίσετε αριστερά γιατί θα χάσετε τις δουλειές σας, τα σπίτια σας, τη ζωή σας. Βλέπουμε όμως, πρόσθεσε, ότι η ιστορία κάνει τερτίπια. Δεν πήραν οι κομμουνιστές και οι αριστεροί τα σπίτια μας, αλλά έρχονται αυτοί οι οποίοι απειλούν, και μετατρέπουν τους ιδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια μ΄αυτά τα χαράτσια.

Για τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σε μια επώδυνη φάση ανακατατάξεων και εξέφρασε την πίστη ότι θα αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία, με σχέδιο, με εναλλακτική πρόταση και κυρίως με πρόταση ενότητας δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός συνασπισμού εξουσίας της αριστεράς, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να προβάλει αυτή την πρόταση παρά, όπως είπε, τις αποθαρρυντικές απαντήσεις των ηγεσιών.

Διαβάστε επίσης

Χυδαία επίθεση της Bild σε έλληνες πολιτικούς και κόμματα : “Κομμουνιστές, αντισημίτες και ημι-εγκληματίες θα κυβερνήσουν την Ελλάδα;” – Πολιτική

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»