Πολιτική

Σκοπιανό: Όλα στο τραπέζι στην συνάντηση Κοτζιά – Νίμιτς

Συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Η διαπραγμάτευση για το θέμα της ονομασίας συνεχίζεται με τον ειδικό διαμεσολαβητή να μεταβαίνει αύριο στα Σκόπια.

Ο Μάθιου Νίμιτς μίλησε για εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Μερικές εβδομάδες πριν έδωσα προτάσεις. Είχαμε εποικοδομητική συζήτηση. Η κυβέρνηση είναι ειλικρινής, υπάρχει βούληση να βρούμε μια λύση, οπότε νιώθω θετικά για την συνάντηση» είπε στους δημοσιογράφους.

«Δεν θα πω για τις ιδέες που έδωσα, υπήρξε διαρροή κάποιων ιδεών μου. Θα τις σκεφτούν και θα αποφασίσουν. Η διαδικασία είναι ότι δεν δίνω τελικές ιδέες αλλά τις καλύτερες ιδέες μου. Ακούω προσεκτικά. Υπάρχει ένα μομέντουμ και πρέπει να το αδράξουμε» είπε ακόμα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

«Τα συζητάμε 25 χρόνια και τώρα είναι ώρα αποφάσεων. Θα υπάρξουν κάποιες εβδομάδες συζητήσεων για να δούμε που βρισκόμαστε και κατόπιν θα κάνουμε επανεκτίμηση» κατέληξε ο κ. Νίμιτς.

Νωρίτερα, ο Μάθιου Νίμιτς, συναντήθηκε με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Το μόνο πρόβλημα με τη δουλειά μου είναι ότι δεν μπορώ να κάνω διακοπές γιατί θα κάνει κακή εντύπωση», ήταν η ατάκα του Νίμιτς ο οποίος υπενθυμίζεται ότι στην περίφημη συνέντευξή του στο σκοπιανό κανάλι είχε τονίσει την ανάγκη του για βγει στην σύνταξη.

Είπε μάλιστα ότι του κάνει και παράπονα η γυναίκα του. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος άδραξε την ευκαιρία σχολιάζοντας: «Έχετε άλλον έναν λόγο για να επιδιώκετε τη λύση».

koumoutsakosnimits

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά περιδίνησης: Αιχμές, εσωστρέφεια και στο βάθος το συνέδριο του Μαρτίου
Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, που εκτιμούν ότι η ήττα δεν είναι ένα σενάριο με λίγες πιθανότητες. Ειδικά από τη στιγμή που τον πήχη έχει βάλει αρκετά ψηλά ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος
Κυριάκος Μητσοτάκης για τη χάλκινη εθνική ομάδα πόλο: Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι, θερμά συγχαρητήρια
«Σας ευχαριστούμε!», καταλήγει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός για την ιστορική διάκριση της εθνικής πόλο ανδρών να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης 8
Λευκός καπνός στην αυλαία του Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς - Συμβιβασμός στο παρά 1' της ρήξης Χαρίτση και Σακελλαρίδη
Με 16 ψηφοδέλτια κατά, 20 λευκά και όλα τα άλλα υπέρ, πέρασε η απόφαση, που προβλέπει συμφωνία σε προσανατολισμό λαϊκού μετώπου, το οποίο ήταν και το ζητούμενο για την πλευρά Χαρίτση
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της τελευταίας ημέρας του Προγραμματικού Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς 15
Εκατό μεταρρυθμίσεις και έργα σε 24 τομείς «έδειξε» ο απολογισμός του 2025 και ο προγραμματισμός του 2026
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιστρέψει σε «θετική ατζέντα» και να φέρει στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης το κυβερνητικό έργο και τις μεταρρυθμίσεις
Μέγαρο Μαξίμου