Πολιτική

“Σκοτωμός” Βούλτεψη – ΣΥΡΙΖΑ για τον Ρωμανό! Η τρομοκρατία και το… λάδι στη φωτιά

«Θεωρώ αδικαιολόγητο ότι ο κ. Τσίπρας, αρχηγός ενός κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρεμβαίνει σε ένα τέτοιο θέμα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά άμεσα, κάνοντας λόγο για σκηνικό έντασης και τρομοκρατία!

Η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Bήμα», τόνισε ακόμη πως «μόλις το θέμα κατευνάστηκε κι όλα τα κόμματα μίλησαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης και συμφώνησαν ή κατανόησαν ότι η λύση που δίνεται είναι η πιο λογική και η πιο σωστή και ενώ έχει ηρεμήσει η κατάσταση, ο κ. Τσίπρας με τη δήλωσή του ουσιαστικά επαναφέρει το θέμα και ανάβει το φυτίλι της αναταραχής. Είναι διαλυτική κατάσταση».

«Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα κόμμα που επίσημα μιλά για αφοπλισμό της Αστυνομίας. Όταν έχεις μια τέτοια άποψη μπροστά σου, τι μπορείς να περιμένεις, παρά μια διαλυτική κατάσταση; Έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που κάνει ημερίδες με τίτλο «Ένοπλες Δυνάμεις Νέου Τύπου»…», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ ακόμη προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια του συγκεκριμένου γεγονότος έχει σκοπό την εκμετάλλευσή του και την πρόκληση επεισοδίων, για τα οποία θα είναι υπεύθυνος».

Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ανέφερε ότι «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, με σκοπό να αρθούν τα εκατέρωθεν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Εκεί επικεντρώνει και έχει στραμμένη την προσοχή της η κυβέρνηση, στο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Είδατε και χθες, ότι στο Euro Working Group διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύγκλιση και είναι σημαντικό αυτό, γιατί είναι μια ομάδα που προετοιμάζει το Eurogroup. Είναι σημαντικό και το γεγονός ότι καλεί τις δύο πλευρές σε συμφωνία».

Παράλληλα, η κ. Βούλτεψη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου για λίγες εβδομάδες, προκειμένου να διευθετηθούν τεχνικές λεπτομέρειες. «Ζήτημα παράτασης λίγων εβδομάδων -το τονίζω- (υπάρχει) με τεχνικό περιεχόμενο, διότι κλείνουν στις 18 του μήνα και τα εθνικά κοινοβούλια και υπάρχουν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Αυτό που συζητήθηκε εκ των πραγμάτων, διότι υπάρχουν αυτά τα τεχνικά προβλήματα, είναι το διάστημα λίγων εβδομάδων- για να μην νομίζουν κάποιοι ότι μιλάμε για χρόνο ή μήνες», αποσαφήνισε η κ. Βούλτεψη.

Τέλος, αναφέρθηκε στο Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο Ελλάδας- Τουρκίας και την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα και είπε ότι «είναι μια επίσκεψη και μια συνεδρίαση που είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό κι επειδή βρισκόμαστε στο τέλος του χρόνου αποφασίσαμε να γίνει. Η Ελλάδα έχει θέσεις που είναι γνωστές, έχει δόγμα για τα εθνικά και εξωτερικά θέματα. Από ‘κει και πέρα, κρίνουμε ότι κάθε προσπάθεια να υπάρξει εξομάλυνση συμβάλλει θετικά. Τις θέσεις μας, όμως, δεν τις αλλάζουμε ποτέ και είναι γνωστό αυτό».

Άμεση απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα αργότερα, το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο τόνισε πως “η σημερινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου επιβεβαιώνει την επιλογή του κ. Σαμαρά για τη δημιουργία σκηνικού έντασης και τρομοκρατίας. Η κ. Βούλτεψη σκοπίμως προαναγγέλλει εμπρησμούς και επεισόδια, επενδύοντας στο φόβο και επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Αυτή η επιλογή υπονομεύει ευθέως τη δημοκρατία. Η ωριμότητα του λαού μας θα σταθεί εμπόδιο σε κάθε αρρωστημένο σχεδιασμό που λειτουργεί σε βάρος της δημοκρατίας”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 14
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά