Πολιτική

Σκουρλέτης: Θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τη δημιουργία των 180 βουλευτών εντός του σημερινού Κοινοβουλίου

«Πολλά από τα προβλήματα, τα μεγαλύτερα από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, περνούν προφανώς μέσα από την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Βεβαίως από κει και έπειτα ανοίγει ένας άλλος δρόμος, ένας εξίσου δύσκολος δρόμος, αλλά με μια θετική προοπτική -αναφέρομαι στο μετά την ανατροπή της κυβέρνησης» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», αναφερόμενος στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής έκανε λόγο για ένα διήμερο «από τα πιο γόνιμα και κρίσιμα που έχουμε γνωρίσει στην ιστορία μας…».

«Όλες οι συμβολές, όλες οι προσεγγίσεις σ’ αυτήν τη συζήτηση ξεκίναγαν από αυτό το σημείο αφετηρίας, δηλαδή ότι, παιδιά, νικήσαμε, καταδικάστηκε η κυβερνητική πολιτική. Όχι μόνο απ΄ αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πλειοψηφικό το μήνυμα της καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε:
«Αποτιμήσαμε θετικά την καταλυτική επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις της υποψηφιότητας Τσίπρα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Αυτή η υποψηφιότητα ήταν το όχημα για να επικοινωνήσουμε, όχι μόνο το ελληνικό πρόβλημα, αλλά για να συναντηθούμε με Ευρωπαίους πολίτες, Ευρωπαίους εργαζόμενους, και να αναδείξουμε την εναλλακτική πρόταση για την Ευρώπη. Αυτά ήταν καινούργια στοιχεία στην προσπάθειά μας, και αναγνωρίστηκε απ’ όλους ότι στο ισοζύγιο κατατάσσεται στη θετική πλευρά».

Τόνισε δε πως για την επόμενη μέρα «δεν υπάρχει η πολυτέλεια μιας συζήτησης και ξανά συζήτησης- πρέπει αυτή η συζήτηση να είναι και ώριμη και πυκνή και βαθιά πολιτική, αλλά να μεταφραστεί και σε πολύ συγκεκριμένα βήματα και σε έναν γοργό βηματισμό».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα των συμμαχιών, «στο με ποιους από δω και πέρα…» όπως είπε, λέγοντας ότι «η απάντηση, θα πρέπει να μην είναι εύκολη… Να μην είναι μονοδιάστατη».

«Σήμερα, αν θέλουμε να κατακτήσουμε αυτό που ονομάζουμε τον τακτικό και στρατηγικό στόχο της διαμόρφωσης ενός πλειοψηφικού μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, οφείλουμε να κινηθούμε και να παρέμβουμε σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ξέρετε, η συμμαχία στο κεντρικό επίπεδο με πρόσωπα ή με ομάδες είναι πιο στέρεη, καθορίζεται ως προς το περιεχόμενό της, όταν έχεις δημιουργήσει από κάτω τους κοινωνικούς όρους. Αλλιώς είναι στο κενό, είναι στον αέρα».

Εξήγησε δε πως σε αυτό το πλαίσιο «θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τη δημιουργία των 180 βουλευτών εντός του σημερινού Κοινοβουλίου» σημειώνοντας ωστόσο πως «αυτό δεν είναι μονοδιάστατο, όπως, για παράδειγμα, δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους μια προσπάθεια που γίνεται από συστημικές δυνάμεις να ανασυστήσουν τον κατακερματισμένο χώρο της κεντροαριστεράς» και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν είμαστε η δύναμη που πρέπει να επαναπαυθούμε στο καλό αποτέλεσμα, να καθίσουμε στη γωνία και να περιμένουμε τις εξελίξεις. Εμείς πρέπει να είμαστε η δύναμη η οποία να ρηγματώνει τους άλλους χώρους, να ενσωματώνει δυνάμεις. Πού; Σε ποια βάση; Στο δικό μας πρόγραμμα. Στο δικό μας ανατρεπτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση».

Ανέφερε, επίσης, πως η συζήτηση που γίνεται αυτήν τη στιγμή «δεν αφορά το θέμα της ενότητας της αριστεράς» αφορά «την επόμενη ημέρα» για τη «διαμόρφωση ενός νέου κυβερνητικού μπλοκ εξουσίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, απευθύνεται «στις δυνάμεις της αριστεράς» αλλά «συγκροτούμε τις συμμαχίες μας ακριβώς ώστε να μην είναι μονόπλευρα προσανατολισμένες, να μην είναι μονομερής η απεύθυνση…».

«Εμείς μια κατεύθυνση χαράζουμε. Από κει και πέρα έχουμε την πολιτική ωριμότητα και εμπειρία να ξέρουμε ποιες συνεργασίες, με ποια πρόσωπα, είναι αυτές οι οποίες είναι προωθητικές και προς όφελος της προσπάθειάς μας, δηλαδή του λαού, βασικά, και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με τις αντιθέσεις του και τον Τσίπρα κυρίαρχο

Σκληρή απάντηση Λαφαζάνη σε Τσίπρα: Όχι συνεργασία με φθαρμένους!

Σκουρλέτης: Παρακολουθούνται οι συνομιλίες Τσίπρα – Βούλτεψη: Είστε συκοφάντες

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις φυλακές Διαβατών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το Μαξίμου ζητά άμεσο «ξεκαθάρισμα» για τους γαλάζιους βουλευτές της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ: «Γκρίνια» για την οριζόντια άρση ασυλίας
Το κλίμα είναι βαρύ και εν όψει νέων δικογραφιών που εκτιμάται ότι θα έρθουν το επόμενο διάστημα αλλά και λόγω του πολιτικού αντίκτυπου αυτής της εξέλιξης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τέμπη: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανέβασε» τηλεφωνικές κλήσεις με τον πρόεδρο του ΔΣΑ καταγγέλλοντας παρεμπόδιση συνέντευξης τύπου
«Είμαστε στο στόχαστρο του Φλωρίδη, που ήδη εργαλειοποίησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τον Πρόεδρο ΔΣΑ για να πλήξουν την δικηγορική μας υπόσταση»
EUROKINISSI 32
Σφοδρά πυρά Κωνσταντοπούλου κατά κυβέρνησης: «Το απόστημα του παρακράτους διαφθοράς θα σπάσει, το υπόσχομαι»
«Κύριε Μητσοτάκη, αυτοί σας μείνανε: οι Βορίδηδες, οι Φλωρίδηδες, οι Γεωργιάδηδες, οι Σεβαστίδηδες και με αυτούς προσπαθείτε να πλήξετε τους καθαρούς ανθρώπους» αναφέρει
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7
Δημοσκόπηση Interview: 12,2% το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, 29% αναποφάσιστοι και άλλο κόμμα, «πάνω» ο Τσίπρας, «πέφτει» η Καρυστιανού
Όπως προκύπτει από τη σύγκριση με τα προηγούμενα ευρήματα της δημοσκόπησης της Interview, η ΝΔ καταγράφει μείωση των ποσοστών της κατά 2,3% και το ΠΑΣΟΚ αύξηση κατά 0,3%
Εκλογές 106
Τάσος Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, η δικογραφία περιλαμβάνει αβάσιμες εικασίες
Στη Βουλή διαβιβάστηκε η τρίτη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται το όνομα του βουλευτού Σερρών, με τις εισαγγελικές αρχές να ζητούν τη διερεύνησή του για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος
Τάσος Χατζηβασιλείου 36