Πολιτική

Σπίρτζης… πυροβολεί Στουρνάρα! “Θα είναι αργά…”

Χρήστος Σπίρτζης... για όλα! Για την κόντρα κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα, για την κόντρα της κυβέρνησης "με κάποιους δικαστές", αλλά και τη Φώφη Γεννηματά.

“Δε νομίζω ότι υπάρχει κόντρα Δικαστών-Κυβέρνησης. Υπάρχει κόντρα κάποιων Δικαστών με την Κυβέρνηση. Όπως υπάρχει κόντρα πολλών συγκεκριμένων ομάδων για κάθε κατηγορία λειτουργών με την κυβέρνηση”. Αυτά δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ε».

«Είναι προφανές, ότι πάρα πολλές φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, ειδικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, βγαίνει λίγο έξω από το ρόλο του, με κάποιες αποφάσεις, και θέλει να υποκαταστήσει τη Βουλή, το Κοινοβούλιο ή την Κυβέρνηση. Κι αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, διότι άλλες φορές κατά τη γνώμη μας, παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι στις συνταγματικές επιταγές, και άλλες φορές, τηρεί κάποιες διαδικασίες που έχουν μία προφανή σκοπιμότητα.

Εμείς με ευλάβεια τηρούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας και των υπολοίπων δικαστηρίων. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τις σχολιάζουμε κιόλας», ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.

Περί… Στουρνάρα

Για τον διοικητή της τραπέζης της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρα ο οποίος μίλησε για προληπτική γραμμή στήριξης, ο κ.Σπίρτζης ανέφερε πως «ο κ. Στουρνάρας, είναι άλλης τάξης μεγέθους ζήτημα σε σχέση με τους δικαστές. Ο κ. Στουρνάρας δε θέλει να καταλάβει ότι από υπουργός του κ. Σαμαρά, έγινε διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος. Όταν το καταλάβει, θα έχει τελειώσει η θητεία του μάλλον.

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κύκλοι, που θέλουν τον κ. Στουρνάρα, πολιτικοί κύκλοι του δήθεν μεταρρυθμιστικού κομματιού του πολιτικού συστήματος».

Για τη Φώφη Γεννηματά

Για την Φώφη Γεννηματά ο κ.Σπίρτζης ανέφερε πως θα επιλέξει κάποια στιγμή, και ο χώρος της, όταν κάνει ένα συνέδριο θέσεων, αν θα συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος και πριν, μία συνεργασία με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού. «Δυστυχώς αυτές τις πολιτικές τις υπηρέτησε ένα μεγάλο κομμάτι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και έτσι απομακρύνθηκε και από τις κοινωνικές ομάδες, και από τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπούσε».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην εξοικονόμηση πόρων από τη νέα διαπραγμάτευση για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων υπογραμμίζοντας πως από τους 4 αυτοκινητόδρομους έχουμε εξοικονομήσει 764 εκατομμύρια και από τους πέντε, 801 εκατομμύρια ευρώ.

Για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων τόνισε πως θα ισχύει για όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας. «Δε θα χρειάζεται να σταματάμε, να υπάρχουν τοπικά διόδια, θα είναι ένα δίκαιο σύστημα. Θα πληρώνεις την απόσταση που έχεις διανύσει, και έχει προβλεφθεί για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα να έχουμε δορυφορικό σύστημα, προκειμένου να έχουμε και άλλου είδους διευκολύνσεις».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης για τη νίκη Ερχιουρμάν στα Κατεχόμενα: Ανοίγει νέο κεφάλαιο ελπίδας για την επανένωση της Κύπρου
«Η επανένωση θα εγγυάται την ειρήνη και ευημερία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» υπογραμμίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης
Μάξιμος Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου αρχιεπισκόπου Σινά: Νέα ελπιδοφόρα εποχή για την ιστορική μονή της Αγίας Αικατερίνης
«Προσδοκούμε, με τη χάρη του Θεού, οι πληγές που άνοιξαν στο πρόσφατο παρελθόν να ιαθούν σύντομα, και η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος να συνεχίσει να ακτινοβολεί»
Ο γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Συμεών / πηγή φωτογραφίας Βουλή των Ελλήνων
Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι αθλιότητες, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», η απάντησή του σε δημοσίευμα εφημερίδας
«Μέσα σε ένα μήνα έχω την τιμή να ασχολείται μαζί μου τουλάχιστον σε τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του και δεκάδες άρθρα των ιστοσελίδων του», ανέφερε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Αυστηρή απάντηση Γεραπετρίτη σε Φιντάν για πρόγραμμα SAFE: Όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί - Υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα SAFE λέγοντας πως «οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης δεν πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο μιας χώρας, αλλά να προάγουν τη συνολική ασφάλεια»
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 8