Πολιτική

Στα κάγκελα 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Βοηθήστε τις ευπαθείς ομάδες!

Τον ανακαθορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος, προς τα πάνω, προκειμένου να επωφεληθούν εισοδηματικής ενίσχυσης οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ζητούν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο, δικαιούχοι της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης είναι γονείς και κηδεμόνες που είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της ΕΕ, οι οποίοι έχουν παιδί που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση (μέχρι το 16ο έτος), με ετήσιο εισόδημα (δηλωθέν ή τεκμαρτό) που δεν υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.

«Είναι εμφανές ότι το τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ είναι υπερβολικά χαμηλό και σαν άμεση συνέπεια με δεδομένες τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε μία ενίσχυση που μπορεί να ανακουφίσει, έστω και ελάχιστα, την εισοδηματική τους κατάσταση», επισημαίνουν οι βουλευτές και ζητούν από την κυβέρνηση να τους ενημερώσει σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν, ώστε να ανακαθοριστεί προς τα πάνω το ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος και να επωφεληθούν της ενίσχυσης ομάδες με σοβαρές ανάγκες, με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την προστασία και στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι μειώσεις φόρων αυξάνουν το εισόδημα για όλους – Δέκα παραδείγματα με τις φοροελαφρύνσεις
Πρόκειται για «μεταρρύθμιση με πρόσημο εθνικό, δημογραφικό, αναπτυξιακό, διαγενεακό και χωρικό, που επιστρέφει στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 39
Η επιστολή – απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη ρηματική διακοίνωση της Λιβύης: «Απορρίπτουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο»
Η επιστολή της Ελλάδας καταγράφει τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα που έθεσε η Λιβύη και συγκεκριμένα για τα δυο θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης
EUROKINISSI 12
Νίκος Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ανάγκη για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου»
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να υπηρετήσει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Νίκος Ανδρουλάκης