Συμβαίνει τώρα:
Κατολισθήσεις στην Λ. Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα - Κλειστές 2 λωρίδες στο ύψος του Χαϊδαρίου
Πολιτική

Στα χέρια του πρωθυπουργού το Εθνικό Σχέδιο για την Δωρεά και την Μεταμόσχευση Οργάνων

Σύντομα θα πάρει τον δρόμο για την Βουλή προκειμένου να γίνει νόμος το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων που παρέδωσε σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου.

«Αυτή η τομή, οι προτάσεις τις οποίες εισηγείστε, θα δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται στο τελικό στάδιο ηπατικών, καρδιολογικών και πνευμονολογικών νοσημάτων οι οποίοι ζουν καθημερινά με την αγωνία και την προσδοκία να βρεθεί ένα μόσχευμα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραλαμβάνοντας σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τη μελέτη.

«Θα αλλάξει όμως πιστεύω και την ποιότητα ζωής δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, νεφροπαθών, οι οποίοι σήμερα υποβάλλονται σε τακτική αιμοκάθαρση. Πρόκειται λοιπόν για μία επείγουσα ανάγκη της κοινωνίας, ώστε αυτή η τόσο επώδυνη αναμονή των ασθενών να μετατραπεί σε ελπιδοφόρα προσμονή» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός ευχαριστώντας το Ίδρυμα Ωνάση, αλλά και τους Καθηγητές Ηλία Μόσιαλο και Βασίλη Παπαλόη, οι οποίοι ηγήθηκαν της ομάδας που εκπόνησε τη μελέτη.

«Πραγματικά δούλεψαν πολύ σκληρά για να έχουμε ως Πολιτεία στη διάθεσή μας αυτό το σπουδαίο πόνημα. Έχει η μελέτη αυτή τη σφραγίδα της εγκυρότητας και της διεθνούς εμπειρίας, εισηγείται μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η αναμόρφωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, απαντά όπως την έχω διατρέξει σε μία σειρά από εξαιρετικά σύνθετα θέματα βιοηθικής, τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε τη δωρεάν των οργάνων ύστερα από μία απώλεια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός η Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Υγείας, θα επεξεργαστεί τη μελέτη, ώστε πολύ σύντομα το Εθνικό Σχέδιο Δωρεάς και Μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων στην Ελλάδα, να πάρει το δρόμο του προς τη Βουλή για κύρωση, ώστε να αρχίζει να εφαρμόζεται. «Εξάλλου το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο που θα ανοίξει τις πύλες του, ελπίζουμε το 2024, θα βρεθεί στον πυρήνα αυτής της μεγάλης προσπάθειας με πολλές άλλες μονάδες να το πλαισιώνουν, κάτι που αποδεικνύει και πάλι πόσο χρήσιμη για το κοινό καλό είναι η συστράτευση των δημοσίων δυνάμεων, των ιδιωτικών δυνάμεων, των μεγάλων μας Ιδρυμάτων», σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Κοντογιαννίδης για Αλέξη Τσίπρα: Γνωστός φέρελπις αποτυχημένος του παρελθόντος οραματιστής με αυταπάτες
Επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό για την πρόσφατη δήλωσή του ότι η επόμενη κυβέρνηση θα φορολογήσει τους πλούσιους, αποκαλώντας τη θέση αυτή «λαϊκίστικη π@π@ρι@»
Παύλος Κοντογιαννίδης
5