Πολιτική

Σταθάκης για Ελληνικό: Τα κάναμε όλα σωστά – Αποφύγαμε τα χειρότερα

«Πλέον έχουν αποσαφηνιστεί κρίσιμες θεσμικές πτυχές της επένδυσης στο Ελληνικό και άρα έχει ενισχυθεί σημαντικά η ασφάλεια δικαίου, στην οποία μπορεί να υπολογίζει ο επενδυτής».

Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης για το… σίριαλ με το Ελληνικό, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου”.

Η συνέντευξη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τίτλο: «Αποφύγαμε τα χειρότερα για το Ελληνικό».

Όπως τονίζει ο Γιώργος Σταθάκης: «Από την πλευρά μας έγιναν όλα τα βήματα σωστά» σύμφωνα με τον σχετικό νόμο για την αξιοποίηση της περιοχής στο Ελληνικό, ότι έχουν υπογραφεί και έχουν προχωρήσει όλα, όπως έπρεπε. «Ταυτόχρονα, έχουμε για πρώτη φορά την υποβολή του σχεδίου από την πλευρά της επένδυσης», συνεχίζει.

Και προσθέτει: «Είναι σημαντικό για την κυβέρνηση, παρά τον θόρυβο, να προχωράει με σταθερά βήματα, αποφεύγοντας βιαστικές κινήσεις που ενδεχομένως υποκρύπτουν αστοχίες, οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε μεγάλες καθυστερήσεις, π.χ. εξαιτίας προσφυγών στο ΣτΕ».

Για τη ΔΕΗ

Ερωτηθείς σχετικά με την εισήγηση της ΡΑΕ ότι η ΔΕΗ πρέπει να λάβει για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας 360.000.000 ευρώ και με ποιο κριτήριο θα λάβει ο υπουργός αυτή την απόφαση, αλλά και πώς θα πληρώσουν τα νοικοκυριά τόσα χρήματα, ο κ. Σταθάκης απαντά ότι «κριτήριο θα είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα της η ΔΕΗ και ταυτόχρονα να μην επιβαρυνθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τα νοικοκυριά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: Η τρυφερή φωτογραφία με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στα Χανιά και οι ευχές για το «Χριστός Ανέστη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, παρακολούθησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Κορακιών στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι
Το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη: Να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας – Η πατρίδα χρειάζεται επανεκκίνηση
Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε στο βαθύτερο νόημα των ημερών, τονίζοντας πως συμβολίζουν τη μετάβαση από την...
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Σφοδρή επίθεση Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: «Δεν θα καθορίσει την πολιτική μου παρουσία»
Ο πρώην υπουργός μιλά για «δολιότητα» πίσω από την πρόβλεψη για όριο θητειών και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έγινε για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια
Χάρης Καστανίδης