Πολιτική

Σταθάκης: “Υποτιμητική η επίθεση στην ΔΕΗ”

Για υποτιμητική επίθεση σε βάρος της ΔΕΗ από επενδυτές με βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό ορίζοντα κάνει λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολίτευση για καταστροφολογία.

Αναλυτικά στη δήλωσή του για την ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης επισημαίνει τα εξής:

«Μετά τη σημαντική ανάκαμψη της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ, κατά τους πρώτους μήνες του 2018, το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται υποτιμητική επίθεση από επενδυτές με βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό ορίζοντα. Δυστυχώς στο πλευρό τους έσπευσαν να ταχθούν οι κ.κ. Σκρέκας και Μανιάτης, υιοθετώντας φθηνά επιχειρήματα περί χρεοκοπίας της ΔΕΗ. Στον βωμό του μικροκομματικού οφέλους, δεν διστάζουν να συντηρούν μια καταστροφολογία εις βάρος της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Μία ημέρα νωρίτερα, εφημερίδα που δείχνει να έχει αναλάβει εργολαβικά την εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες, με δήθεν αποκαλύψεις προσπάθησε να διαμορφώσει το υπόβαθρο για την κερδοσκοπία.

Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά: Με σειρά παρεμβάσεων ενισχύσαμε τη ρευστότητα της επιχείρησης κατά 1,2 δισ. ευρώ. Κυρίως, όμως, μέσω πλέγματος πρωτοβουλιών, διαμορφώνουμε ένα νέο θεσμικό περιβάλλον, απόλυτα συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ, στο οποίο η ΔΕΗ θα διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, παραμένοντας υπό δημόσιο έλεγχο. Με αυτή την πραγματικότητα θα πρέπει να συμβιβαστούν οι κερδοσκόποι και οι συνεργάτες τους, στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προκόπης Παυλόπουλος: «Με αιφνιδίασε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα – Κρατήσαμε πρακτικά από την σύσκεψη εκτός από ένα σημείο»
Τι είπε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την εισβολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη - Όλα όσα αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Αλέξη Τσίπρα όταν του ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα
Προκόπης Παυλόπουλος
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
6
Στη Λιβύη ο Θάνος Πλεύρης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το «τσουνάμι» μεταναστών: Το «παζάρι» και τα «ανταλλάγματα» για να μειωθούν οι ροές
Η Ελλάδα έγινε ήδη η δεύτερη χώρα μετά την Κύπρο που έχει μεταβάλει τη στάση της απέναντι στα αιτήματα για άσυλο από Σύρους πολίτες
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων 1
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 3
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 7