Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαζώνει την Αστυπάλαια

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για την έγκριση από το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) για δημιουργία ενός τουριστικού χωριού στην Αστυπάλαια με βίλες και ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τουριστικό χωριό θα ξεπερνά σε έκταση τους δύο οικισμούς της Αστυπάλαιας.

«Θυμάστε τη φιέστα του πρωθυπουργού στην Αστυπάλαια με το έργο «Astypalea: smart & sustainable island» (Αστυπάλαια: έξυπνο και βιώσιμο νησί); Οι νησιώτες θυμούνται… Και ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε: “Αυτό το οποίο γίνεται σε αυτό το όμορφο νησί του Αιγαίου είναι πραγματικά μια επανάσταση”. Ξέρετε τι κρυβόταν από πίσω; Πραγματικά μια καταστροφή», γράφει αρχικά στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης.

Και συνεχίζει: «Η «πράσινη» Αστυπάλαια ήταν το επικοινωνιακό κέλυφος για τη δημιουργία ενός οικοδομικού τέρατος, που καμία σχέση δεν έχει με τον χαρακτήρα και τις δομές του νησιού. Με βίλες και ξενοδοχεία που ξεπερνούν σε έκταση τους δυο μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού. Με δόμηση τριπλάσια από την επιτρεπόμενη, παραβιάζοντας το προεδρικό διάταγμα του 2002 για την προστασία 25 μικρών νησιών του Αιγαίου (ΦΕΚ 402Δ)».


«Κόντρα στο προεδρικό διάταγμα, κόντρα στο δημοτικό συμβουλίο, κόντρα στους κατοίκους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαζώνει το νησί και το μετατρέπει όπως γράφει στο άρθρο του στην Καθημερινή ο Μιχάλης Τσιντσίνης σε “αποικία ενδογενούς αποικιοκρατίας”», επισημαίνει.

«Πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια της «ναυτικής περιοδείας» που έκανα με τον ναύαρχο Αποστολάκη, αποκλειστήκαμε λόγω καιρικών συνθηκών στην Αστυπάλαια για δύο μέρες. Γνώρισα τους κατοίκους του νησιού, είδα τον θησαυρό του. Τους οικισμούς του και την ανόθευτη φύση του. Θα είμαι δίπλα στους κατοίκους», σχολιάζει.

«Για να προστατεύσουμε την ομορφιά του νησιού. Για να θέσουμε σύγχρονους και βιώσιμους όρους τουριστικής ανάπτυξης. Για να θέσουμε όρια σε έναν υπερτουρισμό που καταστρέφει τον τόπο μας και, εντέλει, ευτελίζει τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Γεωργιάδη σε Ακρίτα για τον διευθυντή του Ιπποκράτειου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χειρουργεί κανονικά με το φακελάκι;»
«Το φακελάκι δεν έχει θέση στο ΕΣΥ. Το πολεμάω, το αποστρέφομαι, το σιχαίνομαι. Το φακελάκι σημαίνει ότι αποσπάς χρήματα εκβιαστικά από τον κόσμο για μια υπηρεσία που το ΕΣΥ παρέχει δωρεάν», είπε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 3
Η ώρα της «κρίσης» για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο – Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη Chevron
Στο τάιμινγκ αυτό φτάνει αύριο στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών και Επικεφαλής του πανίσχυρου Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας του Λευκού Οίκου Νταγκ Μπέργκαμ
Eurokinissi 2