Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Τι προβλέπεται για τη στρατιωτική θητεία που δεν έχει υπηρετήσει

Συζήτηση έχει προκαλέσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει υπηρετήσει τη θητεία του, και προκύπτει ένα ερώτημα σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα 14 του λείπει στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα δεν είχε έρθει στην Ελλάδα για να υπηρετήσει.

Δεδομένου ότι δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα αναβιώνουν πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Ωστόσο, όντας άνω των 35 ετών μπορεί να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και έμπιστος του Στέφανου Κασσελάκη, Ευάγγελος Αποστολάκης (πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ), είπε πως από τη στιγμή που ξαναήρθε Ελλάδα, πρέπει μέσα σε 6 μήνες να παρουσιαστεί. Αυτό προβλέπεται από τον νόμο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε μια τρίμηνη παράταση, και έχει ακόμα 6 μήνες λόγω του ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής (στο Επικρατείας).

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα ανακοινώσει την απόφασή του, όπως είπε ο κ. Αποστολάκης. Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει πως θέλει την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 32
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219